Foto: Visit Ravno polje
Pred letom dni je zaživela turistična destinacija Visit Ravno polje in doslej že nanizala nekaj uspehov. Konec leta se bo občinama Kidričevo in Starše pridružila še občina Miklavž na Dravskem polju, po Ravnem polju pa bo zapeljala prav posebna kočija.

18. januarja letos je na trg stopila najmlajša slovenska turistična destinacija Visit Ravno polje. Nastala je s povezovanjem lokalnih ponudnikov ter občin Kidričevo in Starše.

V slabem letu dni je vztrajno delo že obrodilo prve sadove. V turistično destinacijo je letos prišlo sedem avtobusov izletnikov in več kot 800 individualnih obiskovalcev. Na Ravnem polju je prenočilo več kot 70 avtodomorajev.

Foto: Visit Ravno polje

Letos so v muzeju Zbirka podeželja v Starošincah odprli info točko. Izpeljali so strokovno ekskurzijo za regionalne turistične vodnike Slovenije in strokovno ekskurzijo za Zvezo turističnih vodnikov Slovenije z državno licenco ter se širši slovenski javnosti predstavili na turističnem sejmu Alpe Adria.

Doslej so oblikovali pet enodnevnih tematskih izletov. Poimenovali so jih: Po poti Pavline Starošine, Kulinarični potep po Ravnem polju, Mavrica zakladov od pradavnine do danes, Preplet kulturne dediščine in Obujamo tradicijo naših babic.

Foto: Visit Ravno polje

Kidričevemu in Staršam se pridružuje še Miklavž na Dravskem polju

Konec tega leta se bo turistični destinaciji Visit Ravno polje pridružila občina Miklavž na Dravskem polju, prihodnje leto pa predvidoma še občini Makole in Videm.

Tako se bo še letos 17 lokalnim ponudnikom iz občine Kidričevo in 9 ponudnikom iz občine Starše pridružilo še 14 ponudnikov iz občine Miklavž na Dravskem polju. To bo ponudbo še obogatilo in obiskovalcem ponudilo nova doživetja.

Gre za gostince, ponudnike nočitvenih kapacitet, turistične kmetije, muzejske zbirke, konjeniški park in tako naprej.

Foto: Visit Ravno polje

Oblikovalka turistične destinacije Visit Ravno polje Sonja Breznik je dejala: »Pridruževanje novih občin v destinacijo Visit Ravno polje je potrdilo naše dobro delo in dobro zastavljeno strategijo ter je dobrodošlo pri širitvi ponudbe. Vsekakor si želimo v prihodnjem letu privabiti v destinacijo še več turistov in obiskovalcev ter povečati tudi število nočitev. Želimo ustvarjati ponudbo, pisano na kožo novodobnemu turistu, ki išče nova doživetja, ki si želi razširiti obzorja, poskusiti lokalno kulinariko. In želimo jim ponuditi priložnosti, da ostanejo v destinaciji več kot en dan.«

Foto: Visit Ravno polje

Na današnji tiskovni konferenci v sejni sobi Občine Kidričevo so širitev turistične destinacije Visit Ravno polje predstavili oblikovalka destinacija Sonja Breznik, župan občine Kidričevo Anton Leskovar in župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik. Župan občine Starše Bojan Kirbiš se je iz zdravstvenih razlogov opravičil.

Kidričevo lahko ponudi kaj drugega kot Bled

Kidričevski župan Anton Leskovar je dejal: »Znani smo predvsem po gospodarstvu in kmetijstvu, a se v občini Kidričevo spoprijemamo tudi s težjimi izzivi: začeli smo razvijati tudi turizem.«

Razkril je, da so si kot vzor postavili Vulkanland v Avstriji, in dodal: »Vsi se zgledujemo po Bledu, Kranjski Gori in tako naprej, ki od turistov pokajo po šivih, mi pa lahko ponudimo kaj drugačnega, kaj boljšega.«

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar je poudaril, da je skrivnost uspeha v povezovanju, cilj projekta pa je dvig kakovosti življenja na območju destinacije.

Foto: Visit Ravno polje

Miklavž na Dravskem polju nič več na »nikogaršnjem ozemlju«

Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik je dejal, da se miklavška občina doslej v nobeni od turističnih destinacij še ni našla: »Občina je najprej sodelovala v turistični destinaciji Maribor. Maribor je tako razvit in tako velik turistični produkt, da je lahko promoviral le mesto Maribor, na obrobju ali v predmestju Maribora pa v tej turistični destinaciji nekako nismo našli vsebine. Ker so podobno ugotavljali v vseh primestnih občinah, so pred nekaj leti začela razvijati turistična destinacija Maribor-Pohorje. Tudi v tej turistični destinaciji ne moremo sodelovati, ker nismo ne Maribor in ne Pohorje. Zopet smo ostali na nekem obronku oziroma na ozemlju, ki ne pripada nobeni turistični destinaciji. Tako smo se začeli spogledovati s turistično destinacijo Ravno polje.«

V občini Miklavž na Dravskem polju so med turističnimi ponudniki opravili anketo in ugotovili, da interes za priključitev turistični destinaciji Visit Ravno polje vsekakor obstaja.

Foto: Visit Ravno polje

Vinska degustacija v letalu?

Oblikovalka turistične destinacije Visit Ravno polje Sonja Breznik je napovedala, da bo po turistični destinaciji obiskovalce kmalu popeljala novodobna kočija, izlet pa bo mogoče zaključiti z vinsko degustacijo v eksponatnem letalu DC 9: »Prepričana sem, da česa takšnega nima še nihče.«

Foto: Visit Ravno polje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice