Živahno je bilo minuli konec tedna v Žamencih, kjer je bil tradicionalno, že 23. mednarodno srečanje motoristov, v organizaciji MK Kurent Ptuj.

V dveh dneh se ga je udeležilo blizu 1200 motoristov. Pripeljali so se domala iz vseh koncev Slovenije, Hrvaške, Bosne, Srbije, Madžarske in Švice. Najdlje je na srečanje pripotoval par iz Nizozemske, saj sta v eno stran prevozila preko 1000 km.

Motoristi so se na športnem parku v Žamencih začeli zbirati že v petek popoldan. Številni so izkoristili možnost kampiranja na kraju srečanja in si postavili šotore. Srečanje na Ptuju za mnoge pomeni tudi snidenje s starimi motorističnimi prijatelji, sprostitev in priložnost za skupno panoramsko vožnjo, ki so jo izvedli v soboto.

Panoramske vožnje se je udeležilo več kot 500 motoristov. Iz Žamencev so se v veliki koloni, v kateri je bilo blizu 500 motorjev, peljali skozi Dornavo proti Ptuju, nato pa po Potrčevi cesti do Mestne tržnice. Pot so po krajšem postanku nadaljevali po Prešernovi ulici, okrog gradu, nazaj na Potrčevo cesto in proti Žamencem, kjer so udeležencem pripravili bogat program. Bilo je veliko dobre hrane in pijače, zanimivih motorističnih iger in v poznih večernih urah tudi striptiz.

»Organizacije tega srečanja je za naš klub kar velik zalogaj. Potrebno je pripravit prizorišče, prostor za kampiranje, tuše, stranišča, umivalnike, poskrbeti za hrano in pijačo ter zabavo. Za delo poprimemo vsi člani, pomagajo pa nam tudi naše partnerke. Po statutu našega društva sicer ne morejo biti članice kluba, vendar tega srečanja ne bi mogli izpeljati brez njihove pomoči,« je pojasnil predsednik MK Kurent Ptuj Dušan Šegula.

Ob tem dodaja, da se obisk na njihovem srečanju vsako leto povečuje in sodeč po odzivih udeležencev a družbenih omrežjih, so ljudje z organizacijo zadovoljni. Seveda pa je obisk odvisen predvsem od vremena. Če je vreme v redu, potem je obisk zagotovljen.

Z motorji po vsej Evropi

Klub MK Kurent je bil ustanovljen leta 1994 in združuje ljubitelje motornih koles iz ptujske regije. Trenutno šteje 40 članov. V letih delovanja se je izmenjalo že preko sto članov. »Glavni namen kluba je medsebojno druženje in povezovanje. Seveda pa ne pozabljamo na izobraževanje novih motoristov in svoje izpopolnjevanje v prometu. V ta namen vsako leto prirejamo šolo varne vožnje, na kateri obnovimo znanje o cestno prometnih predpisih in pod vodstvom inštruktorjev policistov opravimo trening varne vožnje.

Njihovi člani so z motorji potovali domala po vsej Evropi, nekateri pa so v Ameriki prevozili tudi U.S. Route 66. »Motoristi smo verjetno edini udeleženci v prometu, ki se pozdravljamo na cesti in si tudi takoj pomagamo, če kdo potrebuje pomoč,« dodaja Šegula.

Mateja Tomašič

Starejše novice