Foto: Foto Langerholc
Včeraj so na Gimnaziji Ptuj slovesno podelili maturitetna spričevala. Splošno maturo je uspešno opravilo kar 93 odstotkov dijakov.

Zlati maturanti Gimnazije Ptuj, ki so na spomladanskem roku splošne mature dosegli vsaj 30 od 34 možnih točk, so: Tea Korošec, Julija Menoni, Vita Pernat, Jana Meško, Tilen Kropfl in Mitja Koderman.

Dijaka generacije sta postala Julija Menoni in Mitja Koderman, posebna priznanja so prejeli še Vita Toličič, Let Lovse in Jaša Lozinšek.

Ravnatelj Gimnazije Ptuj Boštjan Šeruga je vsem maturantom čestital za uspešno opravljen zadnji korak na srednješolski poti in jim dejal: "Vstopate v svet s priložnostjo, da ta svet spreminjate." Maturante je v imenu vseh razrednikov nagovorila tudi Estera Jelenko. Dijaki so slovesno podelitev priznanj obogatili še s kulturnim programom in se vpisali v spominsko knjigo.

Letošnja generacija ptujskih gimnazijcev je nekaj posebnega; dijaki so maturirali v letu 150-letnice Gimnazije Ptuj in 1950-letnice prve pisne omembe mesta Ptuj.

Po podatkih Državnega izpitnega centra se je letos na spomladanski rok splošne mature prijavilo 6.343 kandidatov (lani 6.356) iz 84 šol, ki so maturo opravljali iz 33 različnih predmetov. S preizkusi znanja so začeli v začetku maja s pisanjem eseja v materinščini, ustni izpiti so potekali še v drugi polovici junija. Z doseženim uspehom na splošni maturi so dijake na šolah seznanili včeraj, svoje rezultate pri posameznih predmetih so si maturanti s pomočjo šifre lahko ogledali tudi na spletu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

pri nas u Spodnjem Dupleki smo imeli 12 zlatih

Starejše novice