Dočakali smo najbolj prometno obremenjen konec tedna. Promet bo zelo povečan na vseh cestah proti mejam s Hrvaško in proti obali.

»Zaradi praznika prihodnji teden, pričakujemo ta vikend zelo povečan promet na vseh cestah proti mejam s Hrvaško in proti obali. Zastoje pričakujemo v obeh smereh,« razmere na cestah za ta konec tedna napovedujejo v Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci se tako že vije pet kilometrov dolga kolona vozil, ki se nadaljuje naprej na cesti Podlehnik - Gruškovje. Čakalna za za osebna vozila za izstop iz države je 45 minut.

Vsakoletne izkušnje kažejo, da je med junijem in septembrom na odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet, z vrhuncem v juliju in avgustu. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu, ko se ponavljajo večkilometrski zastoji.

Ob zastojih je mogoče pričakovati tudi nesreče, ki lahko povzročijo nekajurne zaustavitve prometa. Pred odhodom na pot zato vedno preverite stanje na cestah in po potrebi prilagodite čas potovanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice