Most za pešce in kolesarje bo v času popolne zapore mostu čez Dravo urejen kot začasna intervencijska pot. In to z zapornicami.

V času popolne zapore mostu čez Dravo se bo uredil most za pešce in kolesarje kot začasna intervencijska pot za vozila na nujni vožnji, tako da bodo možni prehodi intervencijskih vozil ter manjšega avtobusa mestnega potniškega prometa hkrati s peš in kolesarskim prometom, so sporočili iz Mestne občine Ptuj.

»Intervencijska pot bo označena prometnimi znaki in označbami na vozišču pred vstopom na pešmost in izstopom. Za intervencijsko pot se bo uporabljala sredinska asfaltirana površina, ključnega pomena pa je, da je tam zagotovljen nemoten prehod vozil. Dostopne poti naj bodo vedno proste in prehodne,« priporočajo na občini.

Začasna namestitev elektronskih zapornic 

Na območju uvoza na most in izvoza bosta začasno postavljeni tudi elektronski zapornici. Ti se bosta odpirali daljinsko, vozniki intervencijskih vozil in javnega mestnega potniškega prometa bodo opremljeni z daljinskimi upravljavci za dvig zapornic. 

Hitrost vožnje bo prilagojena prometnemu režimu kolesarjev in pešcev.

Pripravljalna dela se bodo pričela že danes, namestitev zapornic pa bo bo besedah občine urejena do 23. junija. Dokončna ureditev s preizkusom delovanja ureditve pa do 28.junija. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice