Z odobritvijo naložbe za preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se pričenja obsežen investicijski cikel na področju krepitve javnega zdravstva.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Covid-19 - Preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor«.

Vzpostavitev primernih pogojev za delo

Za projekt v višini skoraj štiri milijone evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov.

Gre za prvo odobritev sredstev iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

Cilj naložbe je vzpostaviti primerne pogoje za delo na področju pulmologije na novi lokaciji Oddelka za pljučne bolezni v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor z ureditvijo prostorov, ki bodo ustrezali standardom dejavnosti.

Gre za izjemno pomemben prispevek h krepitvi delovanja slovenskega zdravstvenega sistema in nujen korak k zagotavljanju odpornosti na izredne razmere zaradi epidemije.

S selitvijo oddelka se začenja obsežen investicijski cikel

Z odobritvijo naložbe za preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pričenjajo obsežen investicijski cikel na področju krepitve javnega zdravstva, ki mu bo v naslednjih letih namenjeno preko pol milijarde evrov nepovratnih evropskih sredstev.

Sledile bodo naložbe v celovito prenovo Kliničnega centra, ostale naložbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ostale naložbe Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in naložbe v krepitev zdravstvenega sistema po vseh regijah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice