Na podravski avtocesti se med počivališčem Dravsko polje in razcepom Draženci v smeri Hrvaške vije šest kilometrov dolg zastoj, gneča vse do mejnega prehoda.

Tudi ta konec tedna ne bo šlo brez gneče in zastojev na podravski avtocesti. Po poročanju prometno-informacijskega centra se po podravski avtocesti med počivališčem Dravsko polje in razcepom Draženci v smeri Hrvaške vije zastoj dolg šest kilometrov. Gost promet z daljšimi zastoji pa se nadaljuje vse do mejnega prehoda Gruškovje.

Čakalna doba na meji je za osebne avtomobile pol ure na vstopu v državo, na izstopu iz države pa eno uro.

S Hrvaške pa medtem poročajo o večkilometrskih zastojih na avtocesti iz Zagreba proti Splitu. Promet je gost tudi na drugih cestah v smeri morja.

Izognite se zastojem!

Vsakoletne izkušnje kažejo, da je med junijem in septembrom na odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet, z vrhuncem v juliju in avgustu. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu, ko se ponavljajo večkilometrski zastoji.

V izogib čakanju v zastojih vozniki uporabite manj obremenjene mejne prehode, kot so denimo DobovecZavrčOrmož ali Središče ob Dravi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice