Foto: Letalski center Maribor
Na Ruškem Pohorju sta se včeraj izgubili dve osebi, ki sta omagali. Zaradi tega je morala posredovati Gorska reševalna služba Maribor.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta se včeraj, ob 15.57, na Ruškem Pohorju v občini Ruše izgubili dve osebi.

Prav zaradi tega so posredovali gorski reševalci Gorske reševalne službe Maribor, ki so osebi našli, prepeljali v dolino in predali policiji.

Pri tem so pomagali tudi v javnem podjetju Marprom, ki je Gorski reševalni službi Maribor posodilo motorne sani, zaradi česar je reševanje steklo hitreje.

Pri sprehajanju v hribih moramo biti v tem času posebej pazljivi

Na Pohorju je trenutno ogromno snega, ki zahteva več napora pri hoji, poročajo pri Gorski reševalni službi Maribor.

»Pri orientaciji na tem terenu je potrebno več previdnosti, pri hoji pa upoštevati, da je ta bolj naporna in vam bo vzela več časa. Ne pozabite tudi na dodaten vpliv nizkih temperatur in megle,« poudarjajo reševalci.

Pri tem dodajajo, da če se že odpravite na pohod, obvestite svojce o svoji načrtovani poti in se je držite. »Obvestite jih tudi o približni uri povratka, na določenih predelih Pohorje ni pokrito z omrežjem in v primeru težav ne boste mogli poklicati na pomoč. Bodite ustrezno oblečeni in s seboj imejte topel napitek, ne pozabite tudi na 'železno rezervo' v nahrbtniku ter prvo pomoč,« še izpostavljajo pri Gorski reševalni službi Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice