Na Snežnem stadionu se bodo obiskovalci ob uradnem odprtju smučarske sezone zabavali v brezplačnem koncertu domačih zasedb Jeannette, CoverLover in Dan D.

Zima je začela kazati svoje zobe. Areh že od prvega decembra gosti smučarje, z novo tovarno snega, zasneževalnim sistemom in ugodnejšim vremenom pa bo na pohorskih strminah že kmalu odprtih še več prog. Ob uradni otvoritvi sezone danes na Snežnem stadionu brezplačen koncert.

Na Visit Pohorje Ski opening koncert se bomo na Snežnem stadionu obiskovalci zabavali v družbi domačih zasedb JeannetteCoverLover in Dan D. Na prizorišču se bo pri hotelu Arena odvijala še nagradna igra, na kateri bodo razdelili 100 dnevnih smučarskih vozovnic, 200 vstopnic za Ledno dvorano Maribor in 100 za Kopališče Pristan.

Zabrneli smučarski topovi, pomaga tudi narava

Prenovljeni hoteli so nedvomno dobra reklama, a še boljša reklama je primerno vreme in smučarska podoba pohorskih strmin. Ob novem sistemu zasneževanja in tovarni snega je največja pridobitev za smučišče oprema za hlajenje vode.

»Z njo vodo iz zajetja ohladimo na 3 do 2 stopinji Celzija, takšna temperatura pa potem že omogoča tudi zasneževanje s topovi v mejnih vremenskih razmerah,« pripoveduje Miha Rubin iz Marproma, ki upravlja s smučiščem in žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju.

Za zdaj obratuje le sedežnica Cojzerica, a ob ohladitvi v zadnjih dneh in napovedanih snežnih padavinah tudi druge proge ne bodo več zelene. Trenutno je na Arehu okoli 30 centimetrov kompaktnega snega, ob današnjem sneženju in nizkih temperaturah v prihodnjih dneh, bodo smučarji na Pohorju kmalu imeli širšo ponudbo.

»Glede na vremensko napoved pričakujemo, da bomo v naslednjih dneh lahko uredili in odprli še kakšno progo, s tem pa se bo povečalo število smučarjev na Pohorju,« dodaja Rubin.

Ob pravšnjem zimskem vremenu ob otvoritvi smučarske sezone, nikar ne zamudite sijajne priložnosti za brezplačni koncert ob bogatih nagradah od 15. ure naprej na Snežnem stadionu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice