Foto: Facebook
Mednarodni glasbeni festival Arsana so organizatorji z opernim večerom na Panorami napovedali že 8. junija, zdaj pa se bo začel osrednji del festivala.

Enajsta edicija festivala Arsana se bo pričela jutri ob 19. uri v Hotelu Mitra s koncertom mariborske tolkalske senzacije Stick Control, sklenila pa se bo 27. julija z brezplačnima koncertoma na Slovenskem trgu in v Kavarni Bodi. V tem času se bo srednjeveško mesto spremenilo v stičišče glasbenih umetnikov z vsega sveta.

Poleg koncertov klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe bo festival že tradicionalno ponudil tudi mednarodne glasbene kampe, poulično dogajanje, oder mladih, otroški festival, okrogle mize, umetniške razstave, gledališke predstave in celo kulinarične dogodke. Celoten program je na voljo tukaj.

Na letošnjem festivalu Arsana se bo na številnih prizoriščih ptujskega starega mestnega jedra zvrstilo več kot 80 dogodkov, nastopilo pa bo več kot 300 renomiranih slovenskih in tujih umetnikov. V Društvu za glasbeno umetnost Arsana, organizatorju festivala, so v desetih letih našteli že več kot 300.000 obiskovalcev festivala z vsega sveta.

Na Ptuju bodo nastopila številna zveneča glasbena imena, naštejmo jih nekaj: Take 6, Boštjan Gombač & All stars orchestra, Qeen Real Tribute band, Tabu - tokrat v akustični izvedbi, Jure Pukl & Melissa Aldana quartet, Denise Dantas Quartet, Nika Gorič, Duo Dendrocopos, Jazz Ladies, Majcen Quintet, Generator in tako dalje. Predstavili se bodo tudi mladi ustvarjalci in udeleženci poletnega glasbenega kampa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice