Današnji dan je Svetovni dan otrok in ob 29. obletnici sprejema Konvencije o otrokovih pravicah, bodo otroci z vsega sveta opozorili nase in prevzeli vodilne vloge na različnih področjih.

Gre za globalno pobudo UNICEF, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Tej pobudi se priključuje tudi Mestna občina Ptuj, ki bo v ta namen mestne ulice obarvala modro, v ptujskih šolah pa bodo učenci prevzeli vloge učiteljev in ravnateljev.

V znamenju modre barve

Letošnji Svetovni dan otrok bo po vsem svetu, tudi v Sloveniji, potekal v znamenju UNICEF modre oziroma pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka. Predstavlja preprost, vizualen način, ki povezuje vse izjemne aktivnosti za otroke od otrok, ki se dogajajo po vsem svetu

V Sloveniji bodo otroci za en dan prevzeli vodilne vloge v gospodarstvu, medijih, šolah in vrtcih. UNICEF-ov svetovni dan otrok, ki bo letos modro obarvan, podpirajo tudi številni svetovni in slovenski zvezdniki. Otroke bo tudi letos podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. 

Ptujske ulice bodo obarvane modro

Tudi v Mestni občini Ptuj bodo v znak podpore otrokom in za uresničevanje njihovih pravic bodo mestne ulice obarvane modro. Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar ter zaposleni na Občinski upravi Mestne občine Ptuj bodo prav tako podprli otroke sveta pod sloganom »Postanite modri za vsakega otroka« #GoBlue, tako da se bodo danes, ob svetovnem dnevu otrok, oblekli v modro, ali si nadeli modre modne dodatke, ali izkazali podporo z najljubšim modrim predmetom.

V Mestni občini Ptuj so se pobudi pridružile tudi šole, ki bodo na ta dan dobile »nove« ravnatelje in učitelje. Ob tej priložnosti bodo lahko otroci opozorili, kaj in kako bi lahko v svoji šoli izboljšali ali spremenili. Modra barva je skupni imenovalec UNICEF svetovnega dneva otrok. Šole se bodo z različnimi aktivnostmi pridružile vizualni aktivaciji #GoBlue za vsakega otroka. 

Aktualna mini županja Mestne občine Ptuj, Zala Vučak, ki je maja 2018 postala tudi junior ambasadorka, bo ob današnjem praznovanju  zastopala Slovenijo v Evropskem parlamentu v Bruslju. Zala bo skupaj z vrstniki iz Evrope v Bruslju prevzela Evropski parlament.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice