V najstarejšem slovenskem mestu bo ta konec tedna pestro. Izbrskali smo različne zanimive dogodke, katerih se lahko udeležite.

Kaj lahko počnete za vikend na Ptuju? Izbrskali smo različne dogodke, ki bodo potekali v tem vročem koncu tedna.

Letni kino na Panorami: Bohemian Rhapsody

10. Kino brez stropa vabi na posebno doživetje letnega kina na fantastičnem prizorišču ptujskega griča Panorama, ki bo v petek, 7. junija, ob 21.30. 

Kot ogrevanje za 10. Kino brez stropa in za koncert Queen Real Tribute Band na Festivalu Arsana v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj vabijo na posebno doživetje letnega kina na fantastičnem prizorišču ptujskega griča Panorama.

Ogledali si bomo eno največjih glasbeno-filmskih uspešnic vseh časov, biografski film o Freddieju Mercuryju, frontmanu skupine Queen, Bohemian Rhapsody. Organizatorji priporočajo, da si s seboj prinesete podlogo za sedenje. Vstopnine ni. 

V primeru, da bo v petek ali soboto napovedano slabo vreme, projekcija odpade. 

Odprta kuhna: Dobrote od Gorenjske vse do Mehike

Med stojnicami z bogato ponudbo slovenskih in mednarodnih jedi se bodo obiskovalke in obiskovalci v soboto, 8. junija, lahko sprehodili od 10. do 21. ure ter skorajšnjemu poletju nazdravili z izbranimi vrhunskimi vini, kraft pivi in drugimi inovativnimi napitki.

Odprta kuhna se bo na Ptuju letos predvidoma ustavila še 27. julija in 19. oktobra.  

Tokrat bo Odprta kuhna s seboj pripeljala kar štiri odlične novosti, dve vrhunski slovenski restavraciji in dva izjemna ponudnika ulične hrane. Če se iz Celja odpravimo proti izviru Savinje, se bomo ob poti verjetno precej lačni znašli v bližini Hotel in restavracija Planinka v Ljubnem ob Savinji, ki jim je znani gurmanski vodnik Gault&Millau Slovenija 2019 podelil dve kapi. Tu kuharski mojster Zdravko Robič iz svežih sestavin ustvarja tradicionalne jedi, ki jih rad domiselno zasuče.

Večerni tek čez ptujski grad

Vabljeni na 10. večerni tek čez ptujski grad, ki bo v soboto, 8. junija, od 17. do 23. ure. Ljubitelji teka se boste pomerili na 5, 7 ali 10-kilometrski razdalji po ulicah Ptuja. 

Pot vas bo vodila izpred Term Ptuj, čez pešmost, v mestni park, naprej v staro mestno jedro, nato na ptujski grad in nazaj na v Terme Ptuj. 

Sledi zabavni program z nagradnim žrebanjem, podelitvijo nagrad najboljšim, sladoledom in osvežitvijo v zunanjih bazenih Term Ptuj. Tek poteka v celoti za promet zaprti trasi in se uvršča v Štajersko-koroški rekreativni tekaški pokal.

Glasbeni spektakel pod zvezdami

Slavnostni koncert pod zvezdami, ki je lani v svoji premierni ediciji navdušil rekordno število obiskovalcev, bo letos potekal v soboto, 8. junija, na griču Arheološkega parka Panorama, kjer je nekoč stal vojaški tabor 13. dvojne legije iz Petovione, zaradi katere letos obeležujejo 1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja in kar  dogodku dodaja svoj čar. 

Posebnost dogodka ni le čudovito in hkrati nenavadno prizorišče za izvajanje klasičnih del, temveč ima operni večer na Panorami prav posebno poslanstvo, saj ne nagovarja le poznavalcev, temveč tudi tiste, ki so sicer naklonjeni drugačnim žanrom. Spored bo obsegal priljubljene odlomke znanih opernih del, ki s svojo brezčasnostjo in izjemnostjo vedno znova očarajo, poslušanje glasbe pod zvezdami pa zagotovo obeta nepozabno doživetje.

Glasbeni večer ob največjih opernih uspešnicah pretekle in prihodnje sezone bo izvedla Opera SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti pod taktirko dirigenta Simona Krečiča.

Dogodek je brezplačen. V primeru dežja bo koncert prestavljen na nedeljo, 9. junija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice