Na Mestni občini Ptuj so objavili razpis za izobraževanje bolničarjev Civilne zaščite. Prijave zbirajo do 15. novembra.

Tečaj za bolničarje Civilne zaščite se bo izvajal prihodnje leto, od januarja do marca, v prostorih Območnega združenja Rdeči križ Ptuj. Obsegal bo 80 ur, po opravljenem tečaju bo mogoče pridobiti gasilsko specialnost »bolničar«.

Stroške izobraževanja, ti znašajo okoli 350 do 400 evrov na kandidata, bo pokrila Mestna občina Ptuj. V tečaj bodo vključili okoli deset kandidatov.

Bolničar je oseba, ki ima razpored v Civilni zaščiti in je strokovno usposobljena za opravljanje nalog prve pomoči.

Na razpis se lahko prijavijo občani Mestne občine Ptuj, stari od 18 do 25 let in z vsaj V. stopnjo izobrazbe. Prednost pri vključitvi v tečaj bodo dali tistim kandidatom, ki so pripravljeni temu humanemu delu nameniti več časa ter se vključiti tudi v različna izobraževanja in tekmovanja.

Podrobnejše informacije in prijavni obrazec so na voljo na spletni strani Mestne občine Ptuj.

V ptujski občini je že okoli 150 bolničarjev

Vodja Sekretariata za splošne zadeve in poveljnik Štaba Civilne zaščite Mestne občine Ptuj Janez Merc je povedal, da je bolničarjev na Ptuju že okoli 150: »Bolničarjev imamo dovolj, vendar pa tokrat iščemo bolj zagnane in aktivne, ki bi sodelovali tudi na tekmovanjih. Razpis za izobraževanje za bolničarje smo prvič objavili prek občine, doslej je to potekalo znotraj gasilskih enot.«

V Štabu Civilne zaščite Mestne občine Ptuj so našteli nekaj svojih dosedanjih uspehov: »Naš član je rešil svojega otroka. V prometnih nesrečah so naši člani rešili številna življenja. Ob delovni nezgodi na gradbišču je naš član nudil hitro in učinkovito pomoč. Epileptični napad se je ob pomoči našega člana končal srečno.« Ptujski pripadniki Civilne zaščite odlične rezultate dosegajo tudi na različnih tekmovanjih – regijskih, državnih in evropskih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice