V ptujski Mestni hiši bo od prihodnjega tedna mogoče poiskati brezplačno pravno pomoč.

Humanitarno društvo Pravo za vse bo od 15. januarja dalje vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 17. do 19. ure v prostorih Mestne občine Ptuj nudilo brezplačno pravno svetovanje.

Svetovali bodo univerzitetni diplomirani pravniki z znanjem in izkušnjami z različnih pravnih področij.

Za obisk se lahko predhodno najavite na elektronskem naslovu [email protected], vendar pa to ni obvezno.

Pravne klinike že v petih krajih po državi

Humanitarno društvo Pravo za vse je skupina absolventov in diplomantov Pravne fakultete Univerze v Mariboru ustanovila pred nekaj leti. Odtlej so pravniki podali že več tisoč brezplačnih pravnih mnenj.

Pravno pomoč nudijo na pravnih klinikah v Mariboru, Ravnah na Koroškem, Črenšovcih in Beltincih, kmalu pa jo bodo tudi na Ptuju.

Pravniki lahko pomagajo tudi prek spletnega portala Pravo za vse, kjer je treba le izpolniti obrazec, registracija pa ni potrebna.

»V okviru našega delovanja je moč opaziti, da se ljudje pogosto znajdejo v različnih pravnih situacijah, v katerih se ob obilici informacij, zakonov in medijev, ki pogosto enostransko predstavljajo pravne zagate in rešitve, počutijo izgubljene. Na tej točki pomaga ekipa portala Pravo za vse, ki ljudem daje pravne smernice, predstavi osnovne insitute prava, njihove pravice in dolžnosti ter jih v določenih primerih napoti tudi na pristojne institucije. Naše delo nikakor ne nadomešča odvetnikov, saj svetovanje poteka na elementarni ravni, na podlagi katerega se večinoma ljudje sploh odločijo, da bodo poiskali odvetnika oziroma si poiskali tovrstno pomoč za nadaljnje postopanje,« so pojasnili v mariborskem humanitarnem društvu Pravo za vse.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice