Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 7. maja, opravili 4327 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 632 novih okužb, gre za 14,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9116.

Opravljenih je bilo tudi 38693 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

V Podravju 83 novih okužb v 26 občinah

Po okužbah najbolj prednjači Maribor, kjer so odkrili trideset novih. Sledi Oplotnica s šestimi, Šentilj s petimi in Ptuj, Hoče - Slivnica, Markovci in Ruše s štirimi. 

Tri nove okužbe so odkrili v Slovenski Bistrici, po dve pa v Ormožu, Dupleku, Sveti Ani, Cerkvenjaku in Sveti Trojici v Slovenskih goricah. 

Po eno novo okužbo so odkrili v občinah Rače - Fram, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Kidričevo, Poljčane, Destrnik, Gorišnica, Videm, Selnica ob Dravi, Zavrč, Dornava in Središče ob Dravi. 

Brez novih okužb so občine Majšperk, Hajdina, Kungota, Starše, Makole, Juršinci, Trnovska vas, Sveti Tomaž, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Benedikt, Cirkulane, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Podlehnik in Žetale. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice