V soboto, 8. septembra, bo Odprta kuhna še zadnjič letos obiskala Ptuj in obiskovalcem ponudila bogato mešanico kulinaričnih dobrot od blizu in daleč.

Druženje ob finih grižljajih in osvežilnih požirkih bo potekalo od 10. do 21. ure, seveda pa bo tudi na zadnjem gostovanju Odprta kuhna v mesto prikolovratila z novostjo ali dvema. 

Prvič na odprti kuhni Gostilna Pri kozolcu

Letos bo na Ptuju v okviru Odprte kuhne gostovalo kar 32 različnih ponudnikov. Na Mestni trg bo tokrat čisto prvič prišla Gostilna Pri kozolcu, ki se je karavani Odprte kuhne pridružila letos. Gostilna, ki sicer domuje v Vojniku ob enem najstarejših kozolcev toplarjev v Sloveniji, slovi po tradicionalnih slovenskih jedeh. 

Pripravljajo jih po starih receptih iz lokalnih sestavin, posebej pa so specializirani za bio certificirane štruklje in krape, ki jih od začetka do konca pripravljajo sami. Z različnimi dodatki štruklje in krape postrežejo tudi na Odprti kuhni, kamor pripeljejo še domače svinjske in telečje pečenice – slednjih menda ne pripravlja nihče drug pri nas. Obe vrsti pečenic izdelujejo izključno iz slovenskega mesa in so tako dobre, da za spremljavo ne potrebujejo ničesar, razen koščka kruha in žličke gorčice. 

Posebnost na Odprti kuhni bo prenosna pečica na oglje

Druga novost zadnjega gostovanja Odprte kuhne na Ptuju to sezono pa bo Dnevni bar Pr’Mrtinet iz Luč pri Grosupljem, kjer v prenovljenem starem skednju oživljajo družinsko tradicijo, ki jo je že leta 1914 začel lastničin praded. Njihova posebnost je prenosna  pečica na oglje, ki so jo razvili sami in v kateri dimijo in pečejo tudi na Odprti kuhni, kjer lahko obiskovalci uživajo v njihovih sočnih burgerjih z natrgano svinjino, na žaru popečenih govejih rebrih in počasi dimljenih govejih prsih.

»Začetek septembra je za vse naporen, končajo se dopusti in počitnice, šolski ritem prevzame komando, zato bo nekaj sprostitve v dobri družbi še posebej dobro delo. V ekipi smo ves teden držali pesti, da bi vreme zdržalo, in uspelo nam je! Res smo si želeli izpeljati še zadnji dogodek sezone, saj na Ptuju ne uživajo samo naši obiskovalci, ampak tudi mi. Povratne informacije, ki jih dobimo od naših ponudnikov, so v samih superlativih, pa tudi naše sodelovanje z Zavodom za turizem Ptuj je izvrstno. Zato smo njihovi ekipi še posebej hvaležni, saj organizacija takšnega dogodka ni mačji kašelj,« je dejal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, in dodal, da se bo sodelovanje seveda nadaljevalo tudi prihodnje leto. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice