Na Ptuju so dvakrat zelo uspešno organizirali vokalni džezovski kamp skupine New York Voices, vendar ga v prihodnje v starosti slovenskih mest ne bo več.

Džezovska skupina New York Voices svojega izobraževalnega tabora, ki so ga na Ptuju zelo uspešno izvedli dvakrat, v starosti slovenskih mest ne bo več priredila. Organizatorji za to krivijo občino.

Tudi občina ima svoje omejitve

Kot so za Ptujinfo odgovorili z Mestne občine Ptuj, finančno in v storitvah podpirajo številne kulturne vsebine v mestu. Pa naj gre za vsebine, ki jih pripravljajo zavodi, društva, posamezniki ali skupine, ki za sredstva kandidirajo na javnih razpisih. Kot pravijo, se zavedajo, da so tovrstne kulturne prireditve pomembne za mesto in promocijo Ptuja, vendar je treba upoštevati, da ima tudi mestna občina svoje omejitve. To so proračunska sredstva, ki se oblikujejo skozi politični in strokovni dialog, na koncu katerega je sprejet proračun, ki omogoča tudi financiranje kulturnih vsebin. 

Tabor dobrodošla promocija mesta

Mladen Delin, vodja festivala Arsana, je za Rtvslo.si pojasnil, da takšne zgodbe še ni bilo ne na Ptuju ne v Sloveniji. Pravi, da so, preden so se je lotili, preverili stvari in jim je bilo rečeno, da Ptuj potrebuje butične zgodbe in da se bo tabor podprl v višini 15 tisoč evrov. Ta pisna obljuba mestne občine je bila poslana tudi skupini New York Voices in tako so se na koncu odločil za Ptuj. Tabor so izvedli, obljubljenega denarja pa zaradi pomanjkanja sredstev občine niso prejeli.

»Dodatna vsebina v obliki džezovskega kampa New York Voices, je zagotovo bila dobrodošla pridobitev za Festival Arsana in je pripomogla k promociji samega festivala ter mesta. Na koncept širjenja vsebin festivala Arsana občina nima vpliva. Lahko pa prispeva k njegovemu razvoju s sredstvi in storitvami, ki so na voljo v proračunu in so prek javnih razpisov transparentno namenjena določenemu projektu. Povsem normalno pa je, da takšni projekti sčasoma financiranje uredijo tudi iz drugih virov, ne samo javnih. Navsezadnje gre za projekt, ki se trži in je torej tudi komercialne narave,« pa odgovarjajo iz občine.

Brez konkretnih predlogov

Na občini tudi pravijo, da glede nadaljevanja kampa niso prejeli konkretnih predlogov, koliko in na kakšen način bi morala MO Ptuj podpreti omenjeni kamp, da bi na Ptuju ostal. Prepričani pa so, da finančni razlogi niso edini razlogi, da se je kamp preselil na novo lokacijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice