Skupinska fotografija z vodstvom bolnišnice.
Prvi delovni dan v novem letu je na porodnem oddelku Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj minili tradicionalno z obdaritvijo prvo- in drugorojenega otroka, veselega dogodka pa se je udeležila tudi nova ptujska županja Nuška Gajšek.

Mamica Neja Flajs je namreč 1. januarja, ob 19.23 povila Ajdo Jurilj, Eva Jazbec pa naslednji dan, ob 1.03 še sina Petra.

V lanskem letu zabeležili 795 porodov

Kot je ob tej priložnosti povedal predstojnik tamkajšnjega porodnišničnega oddelka Saša Djukanović, sicer specialist ginekologije in porodništva, so v lanskem letu imeli 795 porodov, rojenih je bilo 802 otrok. Med njimi je bilo 373 deklic in 429 dečkov, od tega 7 parov oziroma dvojčkov. Carskih rezov so opravili 175, zapletov pa je bilo zelo malo. »Lahko smo zadovoljni s svojim delom v porodnišnici,« je še poudaril Djukanović.

(od leve) Eva Jazbec s sinom Petrom ter Goran in Neja s hčerko Ajdo.

Novopečenim staršem je čestitala tudi direktorica bolnišnice Anica Užmah in jim zaželela čim lepše trenutke ter veliko sreče in veselja. »Pred vami, dragi starši, so leta odgovornosti, saj morate ta drobcena bitja vzgojiti v odgovorne osebnosti,« je poudarila Užmahova in se zahvalila sponzorjem, ki so se odzvali njihovemu povabilu.

Ajda je dva dni »zamujala«

In kot sta dejala Ajdina starša Neja in Goran, je hči njun prvi otrok, ki pa se je sicer rodila nekoliko po roku. »Pravijo, da je bil hiter porod. Sama tega ne vem, saj je trajal tri ure in pol. Res pa je, da je rojstvo nepredstavljiv dogodek,« je poudarila Neja in dodala, da so trenutki po rojstvu nadvse prijetni. »Zdaj, ko je vse za nama in se samo še cartava, je super. Lahko tudi rečem, da je Ajda zelo pridna deklica,« je razložila in priznala, da ni pričakovala rojstva točno prvega dne v novem letu, še posebej, da bi bila prva.

Goran in Neja, starša Ajde, ki se je v ptujski porodnišnici rodila kot prva v novem letu.

»Dva dni je 'zamujala', zato sva s partnerjem razmišljala, da bo privekala na svet že za silvestrovo, ki smo ga preživeli razmeroma mirno. Veliko bolj kot prvi dan v novem letu,« je vsa nasmejana pristavila Neja. Od sreče je žarel tudi oče Goran, ki je pohvali vso osebje na oddelku, saj so svoje delo, kot je dejal, opravilo tako kot se spodobi.

Od obeska, avtosedeža, šopkov do denarja

Sicer pa je prvorojeno Ajdo ptujska bolnišnica obdarila s spominskim obeskom, županja ji je v imenu občine podarila 300 evrov in šopek, trgovina Pikapolonica je dala avtosedež, Terme Ptuj darilni bon, Tosama pa paket izdelkov. Mamica drugorojenega Petra je od Mestne občine Ptuj dobila šopek, podjetje Tenzor je prispevalo 250 evrov, Pikapolonica in Tosama paketa igrač oziroma izdelkov, Terme Ptuj pa darilni bon.

Staršema je prišla čestitati tudi ptujska župana Nuška Gajšek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice