Posnetek zaslona današnjega protesta.
Da se Ptujčani nikakor ne strinjajo z že večmesečnim zaprtjem gostinskih lokalov, so danes pokazali protestniki, ki so se zbrali v ptujskih gostinskih lokalih in zahtevali njihovo čimprejšnje odprtje.

Po informacijah, ki smo jih pridobili v uredništvo, naj bi nekateri ptujski gostinci ljudi pozvali, da jih podprejo kljub vladnim odlokom, ki prepovedujejo zbiranje in narekujejo zaprtje gostinskih lokalov.

Tako se je prav danes na manjšem protestu na Ptuju zbralo kar nekaj podpornikov oziroma kritikov zaprtja gostinskih lokalov.

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili, da se je manjše število posameznikov zbralo na Čučkovi ulici, pri mestnem stadionu na Ptuju, v bližini gostiln na Čučkovi ulici. Tam so protestniki posedali po gostinskih terasah in uživali v pijači, ki so jim jo nudili gostinci.

Dogajanje so budno spremljali tudi ptujski policisti, ki so protestnike, ki so posedali po bližnjih gostilnah, popisali. Protestniki so se odzvali mirno in jim ponudili potrebne informacije.

Kljub temu je bilo ozračje zelo napeto, saj so protestniki, kot je videno na objavljenih posnetkih na družbenem omrežju Facebook, izkazovali svojo »državljansko nepokorščino« in verbalno 'napadali' policiste.

Tako je bilo slišati tudi stavke, kot so: »kako lahko greste, s tem, kar delate, spat«, »te represije more biti konec«, »mi bomo tudi vojno sprožili«.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Alojz Lipovec (nepreverjen)

Sramota za slovensko policijo,ki je postala izdajalec naroda,tako kot domobranci med vojno.

Mare (nepreverjen)

KERI KMETAVZARJI! Jih ni niti 10 in oni govorijo v imenu "Slovewnskega naroda! ! MUAHAHAHAHAHAHHA Jih niniti 10 in oni bodo sprozili vojno! heeh NAVADNI PIJANCI!

Matej (nepreverjen)

Jočem od smeha. Kakšni primitivci. Hahahahahahah

J. (nepreverjen)

Saj tu so prvi se ge zakoga delajo da polnijo si zepe

von P (nepreverjen)

športni dan ZUDV Dornava?

Ptujčan (nepreverjen)

Leta 1991 so policisti bili v prvih vrstah ko je bilo potrebno zaščititi lasten narod! Danes je to slepa sramota! Za boljse razumevanje in kdor hoče naj pogleda izjave Dr. Nade Jurinčić na yutube v oddaji Bujica "15.2.2021 bez cenzure, dr.Nada Jurinčić o coroni, dripcima, chepljenju i farmakomafiji". Je mednarodno priznana strokovnjakinja z vsemi kompetencami za taksne izjave!

Donatello (nepreverjen)

Ti "protesti", se mi zdijo primerni, gostinci so v velikih težavah (ne vsi)! In na njih je država pozabila, kateri so bili že prej v težavah pa jih država ignorirala že na začetku zaradi neplačilne sposobnosti. Žal mi je da se ne znate gostinci združit in si vzet kar vam pripada, če je velikim omogočeno poslovanje bi bilo tudi vam. Tukaj bi morala predvsem biti bolj odločna zbornica, in razna združenja. Razumem tudi policiste, ki morajo po navodilih politike pisati kazni, tako, da tudi protestniki bi lahko bili razumnejši do njih, policist je samo orodje vladajočih. En poslanec, ki sedaj greje stolček v parlamentu (in je v koalicijski stranki) je ravno v lokalih obljubljal blaginjo v naši regiji zanimivo, da vam NE POMAGA apelirajte na njega!

MATEJ (nepreverjen)

SAMI PIJANCI! V ZAPOR Z NJIMI! GOSTINCI, VI PA OSTANITE ZAPRTI, SVINJE ODERUŠKE! BRIGA ME ZA VAS! NE PODPIRAM TEH ZGUB KI ZAPRAVLJAJO DENAR PO GOSTILNAH!

Starejše novice