FOTO: Damjan Trafela
Mestna občina Ptuj organizira ta petek, 12. aprila, ob 10.00, v veliki sejni sobi mestne hiše prvi posvet o pripravi kandidature za Evropsko prestolnico kulture.

Posvet je namenjen predstavitvi projekta vsem zainteresiranim akterjem, ki bi potencialno lahko  sodelovali pri projektu. 

Na posvet so vabljeni predstavniki javnih zavodov, nevladnih organizacij, društev, civilnih iniciativ in drugih organizacij, ki delujejo na področju kulture, umetnosti, izobraževanja, ekologije, turizma, športa, mladinske politike, ter posamezni umetniki in drugi ustvarjalci s področja kulture, ki bi lahko pomembno prispevali k uspehu projekta.

Ena izmed prioritet pri pripravi kandidature je namreč tudi vključevanje lokalnih akterjev na področju kulture v najširšem pomenu besede, zato jim občina v procesu priprave projekta posveča posebno pozornost. 

Ptuj povabil k sodelovanju še 15 občin Spodnjega Podravja

Mestna občina Ptuj je marca 2019 sprejela odločitev, da bo kandidirala za naziv EPK za leto 2025. K sodelovanju je povabila petnajst občin Spodnjega Podravja, kamor sodi tudi sama, ter občine Ljutomer, Ormož, Lenart in Tomaž pri Ormožu, s čimer bi projekt vključil zaokroženo območje Ptuja s Halozami ter Slovenskimi goricami.

Kot poudarjajo, želijo z vključitvijo vsega skupaj dvajsetih občin in lokalnih deležnikov v projekt potrditi povezanost Ptuja s podeželjem v skupnem duhovnem in ekonomskem prostoru, pri čemer so vsi enakovredni partnerji, ki stremijo k istemu cilju, k pridobitvi naziva EPK 2025.

Na petkovem srečanju bodo motive za kandidaturo, dosedanje aktivnosti in načrtovane postopke do oddaje prijave za kandidaturo, za katero se rok izteče 31. decembra, razgrnili predstavniki Mestne občine Ptuj ter ekipa ekspertov, odgovorna za pripravo projekta Ptuj EPK 2025: 

-    Aleš Šteger, vodja kandidature Ptuj EPK 2025, 
-    Martina Magdič, glavna koordinatorka kandidature Ptuj EPK 2025, 
-    Mitja Čander, glavni strateški svetovalec kandidature Ptuj EPK 2025,
-    Aleš Novak, svetovalec in soavtor kandidature Ptuj EPK 2025.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice