Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 24. septembra, opravili 5534 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1005 novih okužb, gre za 18,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 40.642 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5471 PCR testiranjih potrdili 941 novih okužb. Šlo je za 17,2-odstotni delež. 

V Podravju 188 novih okužb

Pretekli dan so v Podravju največ okužb zaznali v Mariboru, kar 83. Sledi slovenska Bistrica z desetimi novimi in Šentilj z devetimi novimi okužbami. 

V občinah Ptuj, Hoče - Slivnica, Duplek, Pesnica, Selnica ob Dravi so jih odkrili sedem, v Dornavi pa šest. Pet so jih odkrili v Majšperku. 

Po štiri nove okužbe so odkrili na Vidmu, po tri pa v Markovcih in Gorišnici. Po dve novi okužbi so zaznali v Rušah, Lenartu, Kidričevem, Središču ob Dravi, Poljčanah, Sveti Trojici v Slovenskih goricah in Svetem Tomažu. 

Po eno novo okužbo imajo občine Kungota, Miklavž na Dravskem polju, Sveta Ana, Destrnik, Juršinci, Oplotnica, Starše, Zavrč, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cirkulane in Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je devet podravskih občin. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 161.462 oziroma 49,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 143.480 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 721 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice