V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 10. aprila, opravili 2864 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 548 novih okužb, gre za 19,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 7433 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 238.611.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1250 okužb ob opravljenih 4730 PCR testih, šlo je za 26,5-odstotni delež.

V Podravju 133 novih okužb v 27 občinah

Po novih okužbah ponovno močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 47. Sledi Slovenska Bistrica s šestnajstimi, Hoče - Slivnica s sedmimi in Ruše s šestimi novimi okužbami. 

Po pet novih okužb so zabeležili v občinah Ormož in Videm, po štiri pa na Ptuju, Miklavžu na Dravskem polju, Šentilju, Oplotnici in Majšperku.

V občinah Rače - Fram in Pesnica so odkrili po tri nove okužbe, po dve pa v Dupleku, Kungoti, Selnici ob Dravi, Gorišnici, Poljčanah, Hajdini in Makolah.

Po eno novo okužbo so zabeležili v občinah Lenart, Podlehnik, Benedikt, Juršinci, Dornava in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb so občine Kidričevo, Markovci, Trnovska vas, Cerkvenjak, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cirkulane, Starše, Lovrenc na Pohorju, Žetale, Središče ob Dravi, Sveta Ana, Destrnik, Zavrč, Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Sveti Tomaž.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice