Kljub zahtevnim razmeram zaradi epidemije so na Ptuju optimistični, da jim bo uspelo izvesti uspešno turistično sezono.

Nekoliko jih skrbi le pričakovana slabša statistika nočitev, vseeno pa so se izziva obuditve turističnega obiska po epidemiji lotili pozitivno, je za STA povedala direktorica zavoda za turizem Tanja Srečkovič Bolšec.

Vse turistične ponudnike v mestu so vzpodbudili k še aktivnejšemu spodbujanju dejavnosti in pripravi obogatenih turističnih produktov, s katerimi bi ob že sicer raznovrstni ponudbi najstarejšega mesta v Sloveniji goste prepričali, da bi pri njih tudi prenočili.

»Za enodnevne turiste verjamemo, da bodo prihajali v naše mesto. Imajo namreč kaj videti, saj gre za staro mesto z romantičnimi ulicami ter močno izraženo vinsko noto in odlično kulinariko,« pravi Srečkovič Bolšecova. Kot je dodala, pa si želijo tudi čim več takih gostov, ki bi se pri njih zadržali več kot en dan.

V ta namen pripravljajo različne pakete, ki se navezujejo tako na turistično ponudbo Ptuja, pri katerih bodo sodelovale mestne kulturne ustanove in pomagale obuditi zgodovinska dejstva in izjemno kulturno dediščino v mestu, pa tudi v zaledju.

Stavijo na butični turizem

Ker na Ptuju že doslej niso gojili množičnega turizma, tudi zdaj stavijo na butične oblike turizma, to pa pomeni, da se lahko gostje pri njih počutijo varno, kar v zavodu za turizem vidijo kot eno svojih največjih prednosti. V luči epidemije je pomembno izpostaviti tudi to, da so na Ptuju doslej zabeležili le dva primera okužbe, pa še to ob samem izbruhu epidemije.

Promocije so se že aktivno lotili preko družbenih omrežij, temu bodo dodali še vsebine v tiskanih medijih, kjer bodo predstavili vso svojo turistično ponudbo, ki bo temeljila še posebej na zunanjih prostorih in naravnem zelenem okolju.

V mestu so medtem vrata bolj ali manj odprle že vse kulturne ustanove, tudi Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, ki upravlja tudi s Ptujskim gradom in obiskovalce vabi z nižjo ceno vstopnic, odprla so se vrata v mestne galerije, kmalu bo odprt tudi dominikanski samostan. Računajo pa tudi na skorajšnje odprtje kina in mestnega gledališča.

Težava pri izvedbi različnih dogodkov in festivalov

Ker je mesto v poletnem času znano tudi po nekaterih kakovostnih umetniških festivalih, je letos to ena od večjih skrbi za tamkajšnje turistične delavce in organizatorje. Po besedah Srečkovič Bolšecove so jih slednji potolažili, saj že aktivno razmišljajo o alternativnih načinih izvedbe nekaterih dogodkov.

»Seveda pa še vedno vsi čakamo na smernice stroke. Dokler ne vemo, kaj se bo sploh lahko izvajalo in v kakšni obliki, je težko karkoli načrtovati. Zato upamo, da bodo tudi za organizatorje dogodkov čim prej prišla konkretna navodila,« pravi direktorica ptujskega zavoda za turizem, kjer so imeli letos srečo vsaj z izvedbo jubilejnega 60. Kurentovanja tik pred izbruhom epidemije. Kmalu bodo stekle tudi priprave na naslednje Kurentovanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice