Fotografija je simbolična.
Od ponedeljka, 16. marca, bo Vrtec Ptuj zaprt. Samo za nujne primere bo odprt oddelek v enoti Mačice jasli.

V enoti Mačice na Potrčevi cesti 9 a bodo sprejemali le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom oziroma izjavo delodajalca.

Kot nujni primeri štejejo poklici v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurni v šolah in vrtcih, redarstvu in v službah civilne zaščite.

Nujne primere poklicev so določili na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje in šport, civilne zaščite in kriznega štaba Mestne občine Ptuj.

Bolan starš mora otroka čuvati sam

V primeru, da je eden od staršev doma oziroma je na porodniški, bolniški in tako dalje, drugi pa v navedenih poklicih, mora otrok ostati doma.

V vrtcu bodo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosijo, da upoštevate navodila in pravila, v okviru katerih bodo delovali v kriznih razmerah.

Varstvo v osnovnih šolah še ni urejeno

Ukrepom za vrtčevske otroke naj bi kmalu sledili še ukrepi za osnovnošolce.

»Čakamo navodila ministrstva, ki bodo tako kot vrtcem uredila izredno dežurstvo tudi za šole, saj je na podlagi sklepa Vlade in odredbe Ministrstva za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi v šolah,« so pojasnili na Mestni občini Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice