V Društvu prijateljev mladine Ptuj tudi letos zbirajo šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin iz domačega okolja.

»Znano nam je, da se številne družine na našem območju ob začetku novega šolskega leta znajdejo v hudih stiskah, saj nakup šolskih potrebščin predstavlja velik zalogaj,« so razložili v Društvu prijateljev mladine Ptuj.

Za prihajajoče šolsko leto zato zbirajo tako nove kot rabljene šolske potrebščine, ki pa so še primerne za uporabo: šolske torbe, peresnice, nalivna peresa, zvezke, barvice, svinčnike, radirke, šilčke, ravnila, mape in podobno.

Šolske potrebščine lahko do 14. avgusta oddate v Centru interesnih dejavnosti Ptuj na Osojnikovi cesti 9, od ponedeljka do petka med 10. in 15. uro. Namenske donacije lahko nakažete na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Ptuj SI56 0420 2000 0384 542, odprt pri Novi Kreditni banki Maribor, namen: socialno-humanitarna pomoč.

Anja Krasnič, ki skupaj z Valerijo Tekmec projekt zbiranja šolskih potrebščin vodi, je povedala: »Akcijo letos pripravljamo že četrtič. Lani smo tako pomagali 97 otrokom iz 42 družin. Seznam družin so pripravili v ptujski enoti Centra za socialno delo Spodnje Podravje. V številnih podjetjih in ustanovah so se že odzvali, bi si pa želeli več odziva posameznikov. Potrebe družin so namreč večje od tega, kar nam uspe zbrati.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice