Foto: arhiv Mestnega kina Ptuj
Ta petek ob 21. uri se bo na dvorišču ptujskega gradu začel jubilejni Kino brez stropa. Katere od 12 filmov si boste ogledali?

Deseti Kino brez stropa je v začetku tega meseca napovedal že letni kino na ptujskem griču Panorama, kmalu pa bo šlo zares: med 28. junijem in 4. julijem bo na 14 projekcijah na ogled 12 filmov. Že tradicionalno bodo na sporedu žanrsko raznoliki filmi z vsega sveta, predvsem evropski in neodvisni, reprizno bodo na ogled nekateri nepozabni filmi zadnje kinematografske sezone.

Festival bo odprl film Bojevnica, sledili bodo filmi Hladna vojna, Mi, O ljudeh in vaseh, Vrhunec, Kafarnaum, Najljubša, Ne puščaj sledov in Srečen kot Lazzaro. Otroci se bodo razveselili filmov Poletje v školjki, Poletje v školjki 2 in Sreča na vrvici. Posebna projekcija bo na voljo staršem z dojenčki, letošnja novost bo filmska čajanka, namenjena (predvsem, a ne izključno) upokojencem.

Vstopnin ne bo, vendar pa bo število sedežev omejeno. Če bo prizorišče že pred začetkom projekcije povsem polno, bodo morebitnim dodatnim obiskovalcem sicer ogled istega filma s 15-minutnim zamikom omogočili še v Mestnem kinu Ptuj. Tudi v primeru dežja bodo projekcijo prestavili v ptujski mestni kino, obvestilo o tem bodo vsak dan do 21. ure objavili na spletni strani www.kinoptuj.si in na prizorišču.

Vodja Mestnega kina Ptuj Nina Milošič je pojasnila, da je bil prvotni namen Kina brez stropa Ptujčanom dati na znanje, da ptujski mestni kino še obratuje (veliko jih tega namreč ni vedelo): »Poleg tega smo vedno izbrali kakovostne filme, ne klasičnih holivudskih uspešnic. S filmskimi projekcijami v čudovitem ambientu in brez vstopnine nam je uspelo privabiti tudi marsikoga, ki takšnega filma sicer ne bi izbral. Oba prvotna namena sta torej dosežena, to potrjujejo številke o obisku. Zdaj je čas, da si zastavimo nove cilje.«

Kino brez stropa se je leta 2009 začel na dvorišču ptujskega dominikanskega samostana, kasneje se je preselil na dvorišče ptujskega gradu. Organizatorji vsako leto naštejejo med 2.000 in 3.000 obiskovalcev, številka je odvisna predvsem od vremena.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice