Včeraj so svetniki Doma upokojencev Ptuj obravnavali možnost prenosa lastništva njihove dislocirane enote v Olmu na tamkajšnji koprski dom na Markovcu. Odcepitve njihove koprske enote za zdaj ne podpirajo, končno odločitev o tem pa mora tako sprejeti lastnik, torej država. V zameno za objekt, ki so ga gradili z lastnimi sredstvi, pa si na drugi strani želijo vsaj kakšne kompenzacije.

Koprski dom

Koprski dom, ki deluje od leta 2013, je, kot poudarja tudi direktorica Šemničkijeva, v lasti države in premore 150 postelj. Ptujski zavod, ki je tudi v lasti države, pa je zanj brez pomoči ministrstva odštel več kot šest milijonov evrov lastnega denarja. Takratna direktorica Doklova je naložbo upravičevala z dejstvom, da v ptujski regiji gradnja domov ni več potrebna, saj so pred tem zgradili tudi enoti v Juršincih in Kidričevem ter povečali zmogljivosti na Ptuju.

Incident

Že na samem začetku obravnave omenjene točke, razprave o prenosu pravice koprskega doma pod okrilje Obalnega doma upokojencev Koper, pa je prišlo do incidenta. Član sveta zavoda Franc Kodela, ki spremlja potek gradnje doma že od leta 2009, je poskušal razložiti dejstva o tej gradnji, ki ni bila v finančnem načrtu in je tudi svet zavoda ni potrdil, vendar ga je med tem verbalno napadel sin nekdanje dolgoletne direktorice Dejan Dokl. Ta je na Kodelo začel vpiti in ga zmerjati z žaljivkami ter se kljub pozivom predsednice Ane Osterman ni umiril, zato je bila primorana poklicati policijo. Dokl je nato zapustil sejo, policisti pa so na kraju dogodka zapisali zaznamek. Seja, ki je bila za nekaj časa prekinjena, se je nato nadaljevala zvečer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice