V Skokah se v drugi polovici maja obeta prav posebna nedelja, ki bo namenjena vsem ljubiteljem letalstva.

Maribor je mesto letalcev. Tako so menili že leta 1912 ob poletu prvega balona nad mestom, danes pa je najstarejši in najštevilčnejši še delujoč aeroklub na Balkanu – Letalski center Maribor ter mednarodno letališče, ki nosi častitljivo ime pionirja slovenskega letalstva – Edvarda Rusjana.

Poletite z letalom ali helikopterjem 

Letalski dogodek Aeros 2019 po potekal na Športnem letališču Skoke v nedeljo 19. maja.

Poleg letalskega mitinga bodo dogodek razširili tudi na letalski sejem in na prikaz zgodovinskih letal. Obiskovalcem bodo organizatorji omogočili tudi polet z letalom ali helikopterjem, najpogumnejši pa se bodo lahko preizkusili v jadralnih akrobacijah ali pa skočili s padalom v tandemu. 

Obogatena kulinarična ponudba

Na dogodku bo posebej letos poskrbljeno za najmlajše, obogatena pa bo tudi ponudba štajerske in slovenske kulinarike. Prednost prireditvenega prostora Športnega letališča Skoke, je vsekakor ogromen travnik in trije gozdički, ki omogočajo brezskrben ogled letalskega programa za celo družino.

Organizatorji obiskovalcem svetujejo, da lahko s seboj prinesejo zložljive stole, piknik odeje in senčnike in se tako udobno namestijo za spremljanje večurnega letalskega programa z akrobatskimi vragolijami, hrumečimi nastopi vojaških reaktivnih letal in vsemi ostalimi spretnostmi, ki jih bodo pokazali motorni piloti, jadralni piloti in padalci.

Karte bodo kmalu na voljo v predprodaji po znižani ceni na prodajnih mestih OMV in trafikah 3DVA. Organizatorji predvsem priporočajo nakup družinskih kompletov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice