Foto: Europe Direct Podravje
Na ulicah Ptuja, Maribora in Murske Sobote vas kmalu čaka nepozabno doživetje.

Jutri, 25. septembra 2020, med 10. in 14. uro vas na ulicah Ptuja, Maribora in Slovenske Bistrice čaka prav posebno doživetje.

Dijaki srednjih šol bodo na voljo mimoidočim, da se z njimi pogovorijo v tujem jeziku, ki ga bodo imeli označenega na prepoznavnih rumenih majicah.

Gre za tradicionalni dogodek Pogovori se z menoj, ki ga v okviru Evropskega dneva jezikov organizira Zavod PIP v okviru informacijske točke Europe Direct Podravje.

Sodelovali bodo dijaki in dijakinje Tretje Gimnazije Maribor, Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, Srednje trgovske šole Maribor, Srednje šole Slovenska Bistrica in Šolskega centra Ptuj. V letošnjem letu se jim bodo prvič pridružili tudi udeleženci programa socialne vključenosti družbe Bodočnost Maribor.

Z vsakim novim jezikom živiš novo življenje

Dogodek Pogovori se z menoj bodo tokrat pripravili že deseto leto zapored. Delno ga financira Evropska unija. Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje je leta 2016 za izdejo in izvedbo dogodka prejela nacionalno jezikovno priznanje Jabolko kakovosti.

Letos organizatorji pričakujejo sodelovanje več kot 150 dijakov iz petih srednjih šol in izvedbo v treh krajih.

Organizatorji dogodka so poudarili, da Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja: »S pomočjo dijakov bomo zato osveščali občane in druge mimoidoče o pomembnosti znanja tujih jezikov in to na zelo preprost način - s pogovorom. Od tod ime našega dogodka Pogovori se z menoj.«

Dodali so, da učenje jezikov vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.

Za konec so organizatorji dogodka Pogovori se z menoj navedli še češki pregovor, ki je postal eden od sloganov evropskega dneva jezikov: »Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice