Fotografija je simbolična.
Po neuradnih informacijah naj bi v soboški bolnišnici obravnavali vsaj en resen sum okužbe z novim koronavirusom.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki smo jih pridobili s strani preverjenih virov, so v Splošni bolnišnici Murska Sobota sprejeli bolnika s sumom na koronavirus. 

Informacijo smo preverili tudi v vodstvu soboške bolnišnice, kjer pa strokovni direktor Daniel Grabar zadeve ni potrdil in ne zanikal, saj naj bi o vseh preiskavah in številkah obveščali pristojno ministrstvo. Kot smo tudi izvedeli s strani vodstva, v soboški bolnišnici obravnavajo dnevno okoli deset pacientov s tovrstnimi sumi.

Prvotne informacije, da gre za 19-letnico, ki je bila nedavno na ekskurziji v Italiji, ne držijo

Roman Činč, ravnatelj Gimnazije Murska Sobota, je za Sobotainfo zanikal, da bi v omenjenem primeru šlo za 19-letno dijakinjo Gimnazije Murska Sobota. Kot je dejal, na ekskurziji v Italiji ni bilo dijakinje murskosoboške gimnazije, ki bi bila toliko stara. Na izletu pri sosedih so bili dijaki prvih in drugih letnikov murskosoboške gimnazije, je dejal. 

Informacijo smo preverili tudi pri ravnatelju Ekonomske šole Murska Sobota Darku Petrijanu, saj sta bili po naših informacijah na isti ekskurziji tudi dve 19-letni dijakinji iz njihove šole. Po besedah ravnatelja sta obe zdravi. 

Kot nam je še dejal Petrijan, so bili zaradi te informacije že v Italiji, v času trajanja ekskurzije, na vezi z ministrstvom za zunanje zadeve, a ti niso predvideli nobenih ukrepov za omenjeno skupino dijakov. 

Činč pa je pristavil, da se je skupina - ko so izvedeli za okužbe v Italiji - izogibala krajev z velikim številom obiskovalcev. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice