FOTO: Slovenska vojska
Na športnem letališču Ptuj in širšem območju Ptuja bo danes in v četrtek, 24. januarja, potekalo skupno usposabljanje slovenskih in ameriških helikopterskih posadk ter pripadnikov zračne obrambe.

Gre za skupno usposabljanje s ciljem širjenja spektra zmogljivosti delovanja helikopterskih posadk, ki poteka v okviru načrta dvostranskih aktivnosti med vojskami  Republike Slovenije in Združenih držav Amerike.

Na širšem območju Ptuja in športnem letališču Ptuj se bodo v torek in četrtek helikopterske posadke usposabljale in urile v pristajanju in vzletanju, pripadniki Rodovskega bataljona bodo izvajali postopke zračne obrambe, pripadniki 10. pehotnega polka pa se bodo urili v postopkih izvidovanja, označevanja in kontrole pristajališč za helikopterje (Pathfinder). Načrtovano usposabljanje bo potekalo z intenzivnostjo do treh helikopterjev v časovnih intervalih med 13.30 in 14.30, so sporočili iz Slovenske vojske. 

V aktivnostih bodo sodelovali pripadniki 1. brigade Slovenske vojske in 151. helikopterske eskadrilje Slovenske vojske s helikopterjem Cougar AS AL 532 ter pripadniki 56. Resque Squadron ameriških letalskih sil s helikopterjema HH-60 Pave Hawk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice