Slika je simbolična.
Vabljeni na kozarec vina, ščepec skrbno izbrane kulinarike in kapljo dobre glasbe. Ptujinfo pa podarja dve vstopnici!

Iztek zadnjega poletnega meseca tudi letos – že šestindvajsetič zapovrstjo – mineva v znamenju mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina, ki med 22. in 27. avgustom na Ptuju in v številnih drugih krajih gosti 20 pesnikov, postregel pa bo z več kot 60 dogodki.

Poleg dogodkov bolj pesniške narave bodo obiskovalci lahko uživali v številnih koncertih, pogovorih, performansih, filmskih projekcijah in pokušnjah vina. 

Vinski in vinarski vrhunec bodo Dnevi poezije in vina sicer dosegli na zadnje festivalsko popoldne, v soboto, 27. avgusta, ob 17. uri.

Takrat bo na ptujskem Mestnem trgu Poezija vina, vrhunski vinsko-kulinarični dogodek, namenjen ljubiteljem žlahtne kapljice, ki bi radi nazdravili v sproščenem vzdušju.

Nagradna igra: Osvoji dve vstopnici!

Za osvežitev bo poskrbelo več kot 20 slovenskih vinarjev iz prav vseh vinorodnih regij: v enem popoldnevu bo mogoče okusiti posavska, primorska in podravska vina, ki jih bodo med drugimi zastopali Steyer vina, Doppler, Ptujska vinska klet, Kobal Wines in Statera.

Poleg bogate vinske ponudbe se bodo obiskovalci lahko okrepčali tudi s kulinaričnimi dobrotami, med katerimi ne bo manjkalo kakovostnega bučnega in olivnega olja, domačih sirov in mesnin ter številnih drugih ponudnikov hrane, ki bodo zagotovo navdušili tudi največje gurmane.

Organizatorji pa niso pozabili niti na pester spremljevalni program. Poleg likovnih delavnic, delavnic joge in akro joge ter ustvarjalnih delavnic za otroke bo na dogodku svoj bogati opus predstavil šansonjer Tomaž Hostnik, ki ta hip spada med najbolj edinstvene like na slovenskem glasbenem prizorišču.

Vabljeni, da prisluhnete glasu, ki ga ne boste pozabili.

Vstopnina za dogodek znaša 12 evrov in vključuje nakup degustacijskega kozarca ter pokušnjo vin, spremljevalni program pa je brezplačen.

Ptujinfo ob tej priložnosti podarja dve vstopnici. Več o tem, kako sodelovati v nagradni igri, na Facebook profilu Ptujinfo.

Spomnimo, od leta 2014 so Dnevi poezije in vina član evropske pesniške platforme Versopolis, ki jo podpira program Ustvarjalna Evropa.

Za vse informacije obiščite spletno stran www.stihoteka.com, novosti pa lahko spremljate na Facebook in Instagram strani festivala. 

Starejše novice