K pravi vročici v najstarejšem slovenskem mestu letos ne bodo pripomogle le poletne temperature, ampak edinstveni festivali in dogodki zaradi katerih mesto ob Dravi postaja prepoznavno kot ena najprivlačnejših slovenskih kulturnih destinacij.

Različne kotičke starega mestnega jedru bo med 6. in 13. julijem z umetniško ustvarjalnostjo napolnil festival sodobne umetnosti Art Stays. Glasbene presežke bo s koncerti priznanih glasbenikov med 20. in 28. julijem ponudil mednarodni glasbeni festival Arsana. Za edinstveno kombinacijo dveh žlahtnosti pa bo med 22. in 25. avgustom poskrbel še pesniški festival Dnevi poezije in vina. 

Mesto bo zaživelo s Ptujskimi grajskimi igrami in obuditvjo Rimskih iger

Srednjeveško mestno jedro Ptuja bo 23. junija v duhu preteklosti zaživelo s Ptujskimi grajskimi igrami, najmogočnejše obdobje ptujske zgodovine pa bodo s prikazom življenja v rimski Poetovioni med 16. in 19. avgustom obudile Rimske igre. Uveljavljenim festivalom se bo letos v še večjem obsegu pridružilo kulinarično dogajanje v okviru Odprte kuhne in Kuhne na dvorišču. 

»Kultura, umetnost in dediščina, s katerimi je prežeto festivalsko dogajanje, sodijo med glavne stebre turistične ponudbe Ptuja. Ptujski festivali, med katerimi so kar trije mednarodni, bogatijo ponudbo starega mestnega jedra in predstavljajo pomemben motiv, zakaj najstarejše slovensko mesto obiskati prav poleti,« je povedala namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj Monika Klinc. 

Dogajanje festivala predstavljeno v publikaciji Poletje na Ptuju

Pestro dogajanje tega poletja so se na Zavodu za turizem Ptuj letos odločili predstaviti v posebni slovensko-angleški publikaciji Poletje na Ptuju, Summer+Festivals. Več kot šestdeset strani ob napovedniku kulturnih, kulinaričnih, športnih in zabavnih dogodkov prinaša številne zanimive informacije o turistični ponudbi destinacije; od lokalne kulinarike do namigov za nakupovanje in obiske zelenih kotičkov mesta. 

»Obliko klasičnega pregleda dogodkov smo letos razširili še z uredniškimi vsebinami. S tem bi radi dosegli večjo vsebinsko vrednost in trajnost publikacije ter širši krog naslovnikov, s tem pa tudi večjo obiskanost dogodkov in večjo prepoznavnost turistične destinacije,« dodaja področna svetovalka za razvoj turizma na Zavodu za turizem Ptuj Katja Ertl.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice