FOTO: Manager klub Ptuj
Petra Majdič je na ptujski gimnaziji v organizaciji Manager kluba Ptuj zbranim več kot dve uri pripovedovala o svoji prehojeni poti in filozofiji, ki jo je pripeljala do športnih in tudi življenjskih uspehov.

Manager klub Ptuj je v prostorih Gimnazije Ptuj ponovno organiziral zanimiv strokovno-izobraževalni dogodek. Kot je dejal predsednik kluba Marko Drobnič, je njihov klub apolitično združenje, ki povezuje podjetnike in želi s svojim delovanjem prispevati k boljšim pogojem za gospodarski in družbeni razvoj.

Neizmerna energija, železna volja in močna želja

Tokrat so k sodelovanju povabili osebo, ki je s svojo neizmerno energijo, železno voljo in močno željo dokazala, kako premagovati največje ovire in posegati po najvišjih ciljih. O prehojeni poti in njeni filozofiji uspeha je več kot dve uri zbranim pripovedovala Petra Majdič, dobitnica olimpijske medalje v teku na smučeh.

Vse je mogoče

»Premagovanje ovir, iskanje notranje in zunanje motivacije ter izgradnja močne ekipe so bile na poti do uresničitve mojih olimpijskih sanj ključnega pomena. Ključne lastnosti, ki so odražale našo ekipo ter želja po preseganju meja, ki jih nosimo v mislih in miselnih vzorcih naše preteklosti, so nas delale močnejše in hitrejše v borbi z neizprosno in finančno neodvisno konkurenco. A nam je uspelo. Kako? Svojo filozofijo uspeha zdaj, po končani karieri vrhunske športnice, predajam tistim, ki so v preteklosti navijali zame. Tako skušam s svojim delom obogatiti naš vsakdan in ljudem pokazati, da je mogoče vse«, je povedala nosilka olimpijske medalje in borka za dobro voljo Petra Majdič.

Veliko dela in odrekanja ter veliko vzponov in padcev

Sicer pa je Majdičeva, ki je danes mama dveh hčerk ter uspešna poslovna ženska, predavanje oblikovala kot povezavo med športnimi in poslovnimi uspehi ter uspešnim zasebnim življenjem, prepričljivo pa ga podprla z anekdotami s svoje športne poti. Z obiskovalci je delila, da se za to zgodbo skriva predvsem veliko dela in odrekanja ter veliko vzponov in padcev. Razkrila je, da moraš vedeti kaj si želiš in da moraš biti za dosego tega cilja pripravljen garati, kljub številnim neuspehom na poti.

Poudarila je, kako pomembna je pri tem pomoč usklajene ekipe, okolice in družine. V hudi konkurenci moraš kdaj pa kdaj ubrati tudi izviren pristop in biti odprt za izvirne ideje. Zanimiva je njena misel, da moraš biti tudi na uspehe pripravljen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice