Policist, ki je pred dnevi razburil s sporno objavo na spletu, je, kot kaže, v nemilosti policijske uprave. Meni, da bodo vodilni storili vse, da bi ga odstranili.

Pred dnevi smo poročali o ormoškem policistu Iztoku Kustecu, ki je na družbenem omrežju Facebook delil posnetek okrvavljene policijske sobe za pridržanje, nastale po incidentu z vinjenim razgrajačem, in s tem močno razburkal slovensko javnost. 

Gradivo po pojasnilih Kusteca nazorno prikazuje posledice razgrajanja pod vplivom alkohola. 

33-letni Koprčan naj bi v poslovnem objektu povzročil večjo materialno škodo in se pri tem telesno poškodoval, nato pa je s kršitvijo javnega reda in miru nadaljeval še v gostinskem lokalu, kjer je okrvavljen uničeval inventar ter nadlegoval goste. V pridržanju je nato zaradi poškodb, ki jih je utrpel med razgrajanjem, izgubil nekaj krvi. S posnetkom stanja prostorov po incidentu naj bi Kustec želel agresivneje nastopiti proti vožnji pod vplivom alkohola. 

Medtem ko del javnosti potezo policista pozdravlja kot svarilo pred zlorabo alkohola, drugi dvomijo v njeno korektnost. V Policijski upravi Koper nad njegovim početjem vsekakor niso navdušeni. 

Stekel postopek, a zaenkrat brez sankcij

Že kmalu po objavi posnetka na spletu so dejanje policista označili kot neprimerno in nedopustno ter uvedli notranjevarnostni postopek, v okviru katerega bodo preučili vse okoliščine dogodka. Svojega zaposlenega naj bi vodilni opozorili že večkrat v preteklosti, tokrat zadnjič. 

A kot poročajo Slovenske novice, Kusteca zaenkrat še ni doletela nobena sankcija.

Sam je prepričan, da ni kršil nobenega zakona in da tako gre zgolj za policijske grožnje, saj naj bi predstavljal grožnjo sistemu. Pričakuje, da bodo vodilni storili vse v svoji moči, da ga odstranijo in tako prikrijejo lastno neučinkovitost oziroma ohranijo svoje položaje.

Ob tem dodaja, da mu z nobenim pisnim aktom ni bilo pojasnjeno, da bi karkoli storil narobe. 

»Če sem kar koli naredil narobe, naj me kazensko ovadijo,« je za Slovenske novice povedal Kustec, ki zagotavlja, da je njegov namen bil pozitiven.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice