FOTO: www.steiermark.com
Sedemdeset kilometrov od Ptuja, v sosednjem Bad Gleichenbergu, se nahaja park z dinozavri, imenovan »Styrassic Park«.

Vsakdo od nas se navdušuje nad kakšno stvarjo ali aktivnostjo, zato se med vami zagotovo najde tudi kdo, ki ga zanima preteklost, ki ga zanimajo dinozavri. Seveda so ti izumrli že zdavnaj, z različnimi tematskimi parki in filmi, pa jih še vedno »ohranjamo pri življenju«.

Eden takšnih parkov se nahaja nedaleč od Ptuja, v Bad Gleichenbergu; mesto je oddaljeno zgolj sedemdeset kilometrov.

Park z dinozavri so nedolgo tega obnovili, tako da vam ponuja še boljše doživetje časa, ko so po zemlji hodili tiranozaver rex in drugi dinozavri. 

View this post on Instagram

#styrassicpark

A post shared by Aleena Elisabeth (@_silk_of_heaven_) on

Več kot 85 dinozavrov v naravni velikosti

V Styrassic parku boste namreč našli več kot 85 dinozavrov v naravni velikosti. Protagonisti tega pozabljenega sveta so seveda prej omenjeni tiranozaver rex, plateozaver in živahen spinozaver. 

»Ob teh velikanih iz prazgodovine boste pozabili na stres, presenetili pa bodo tako mlado kot staro. Občinstvo bodo očarali številni novi dinozavri, kot so na primer pachycephalosaurus v boju za samičko, tanystropheus, ki je pravkar ulovil ribo ali novi kentozaver, ki ga napada leteči dinozaver pterosaur,« je med drugim zapisano na spletni strani tematskega parka.

Pri njih boste lahko vidite tudi največje okostje T-Rexa na svetu. Visoko je namreč kar osem metrov, v dolžino pa meri osemnajst metrov.

Poleg tega v parku ne manjka različnih igral za otroke, ki lahko med drugim plezajo po mrežah, ki se razprostirajo na drevesih, prav tako pa je na voljo zip line.

Odrasli boste za vstopnino morali odšteti petnajst evrov, medtem ko je cena za otroke, študente in upokojence deset evrov. Park bo začel obratovati 30. marca in bo odprt vse do 3. novembra.

View this post on Instagram

????

A post shared by Tudor Mira Monika (@z_m_1213) on

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice