Mladinski svet Mestne občine Ptuj začenja dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za gradnjo urgentnega centra Ptuj.

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki zagotavlja zdravstveno pomoč za približno 140.000 prebivalcev Spodnjega Podravja, mora za izgradnjo urgentnega centra pri celotni investiciji sama zagotoviti dobrih 600.000 evrov sredstev

Ker pa bolnišnica zaradi finančnih težav omenjenega zneska ni zmožna zagotoviti, so mnogi podjetniki in družbeno odgovorna podjetja že začeli lastno akcijo zbiranja sredstev

Mladi kljub lastni stiski pripravljeni pomagati

K Pobudi so pristopili tudi v Mladinskem svetu Ptuj, krovni mladinski organizaciji v Mestni občini Ptuj, kjer so prepričani, da so tudi mladi kljub lastnemu težkemu socialnemu položaju pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev.

»Kot veste je odnos države do splošne bolnišnice oderuški, zato so se pri zbiranju sredstev iz naslova lastne participacije angažirali tudi mnogi lokalni podjetniki, s to pobudo pa se jim pridružujemo tudi mi,« so zapisali v organizacijskem odboru dobrodelne akcije. 

Čas se izteka

Kot soorganizator se je akciji pridružil še samostojni poslanec Andrej Čuš, ki je s svojo dejavnostjo v Državnem zboru le stežka dosegel, da so UC Ptuj uvrstili na seznam urgentnih centrov po Sloveniji. 

Ta je izrazil upanje, da se bodo ljudje odzvali na dobrodelno pobudo, da bi tako čim prej zagotovili potrebna sredstva za gradnjo UC Ptuj. 

»Čas je, da Ptujčani z okolico stopimo skupaj in nesposobni državni politiki, ki ima pri gradnji UC Ptuj fige v žepu, da končno dobimo svoj urgentni center ter si zagotovimo zdravstveno oskrbo, ki nam pripada,« je bil na svojem Facebook profilu oster Andrej Čuš, ki opozarja, da bodo sredstva v državnem proračunu ogrožena, če do gradnje ne pride še letos.

Podporo akciji pa sicer pričakujejo tudi s strani drugih organizacij in posameznikov, naveličanih neodzivnosti državne politike in željnih večjih premikov v družbi.

S skupnimi močmi za UC Ptuj

Pomagate lahko torej tudi vi. Z vsakim klicem na telefonsko številko 090 31 00 lahko v okviru dobrodelne akcije, ki bo potekala še vse do konca junija, prispevate 1,99 evra za gradnjo urgentnega centra Ptuj. 

Več o sami akciji pa lahko izveste na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice