Gre za zavajanje in manipulacijo, opozarja Finančna uprava Republike Slovenije.

Na družbenih omrežjih je zaokrožila objava uporabnika, ki se zgraža nad stroški davčne izvršbe, ki naj bi jih zaračunala Finančna uprava Republike Slovenije

»Če se vam pa zdi to kraja, pa prosim delite objavo in naj se ve v kakšni državi živimo ... Slika pove 1000 besed,« je med drugim zapisal ob spodnji objavi. 
 
A - kot je postalo jasno - slika v tem primeru vendarle več skriva kot razkriva.

Objava s tole fotografijo, ki je krožila po družbenem omrežju Facebook, je bila že odstranjena.

»Opozarjamo vas, da gre za zavajanje in manipulacijo, saj je slika obrezana tako, da se ne vidi odločba, prav tako pa je tudi opis neresničen in zavajujoč,« komentira Finančna uprava Republike Slovenije.

Finančna uprava pojasnjuje, da so bili zneski, ki so na sliki, že plačani - torej stroški in 0,37 evrov, dolg, ki pa se izterjuje naprej, pa je bistveno večji. Po besedah Finančne uprave Republike Slovenije naj bi šlo za trimestno številko: »Spodnji del odločbe (namerno) ni objavljen ...«

»Preden drugič javno delite takšne neresnice in zavajate javnost, kot omenjeno ni slikana celotna odločba, kjer je naveden celoten znesek dolga, lahko zadevo prej preverite na FURS-u,« opozarjajo in ob tem dodajajo, da finančna uprava ne začne izvršbe, če je znesek davka nižji od 25 evrov.

»Stroški izdaje sklepa o izvršbi znašajo 10 evrov, ostalo pa so stroški banke, na katere FURS nima vpliva,« še zaključujejo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice