Po zadnjih podatkih, ki jih je sporočila vlada, je bilo včeraj v štiriindvajsetih urah opravljenih 1189 testiranj, od tega je bilo kar 21 oseb pozitivnih na novi koronavirus.

Podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji so zaskrbljujoči, saj smo zabeležili nov rekord v zadnjih mesecih, več okuženih je bilo nazadnje 16. aprila, in sicer 36.

Nova okužba tudi v oplotniškem vrtcu

Župan občine Oplotnica Matjaž Orter je na spletni strani občine že včeraj sporočil, da je bila v vrtcu Otona Župančiča potrjena okužba odrasle osebe s covid-19. Vrtec je v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejel vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja virusa.

Novi potrjeni primeri koronavirusa na vzhodu Slovenije so bili včeraj poleg Oplotnice zabeleženi še v občinah Ruše, Ravne na Koroškem in Dravograd, kažejo podatki spletne strani Covid-19 Sledilnik.

V zadnjem tednu dni nove okužbe s koronavirusom na vzhodu Slovenije beležijo še v občinah Velenje, Prebold, Hrastnik, Sevnica, Slovenska Bistrica, Miklavž na Dravskem polju in Ljutomer ter v mestnih občinah Maribor in Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice