V Univerzitetni knjižnici Maribor bo razstavljen izbor ilustracij iz stripa Naš Maister ilustratorja, striparja in predavatelja na Akademija za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani Damijana Stepančiča.

Po navedbah Miš založbe gre za »razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru«, ki ga bosta danes ob 17. uri v Univerzitetni knjižnici Maribor predstavila avtor besedil Mihael Glavan in ilustrator Damijan Stepančič.

»Rudolfa Maistra, našega najbolj slavljenega generala, predstavljajo številne leposlovne in strokovne knjige, naša pa z besedo in sliko sledi temeljnim pramenom njegove biografije od rojstva v Kamniku, šolanja v Kranju in Ljubljani, vojaškega oblikovanja v dunajski kadetnici in služenja v avstrijski armadi do veličastnega prevzema poveljstva zaledne vojske v Mariboru, ki je bila zaslužna za osvojitev mesta in dela Štajerske za Slovenijo,« napovedujejo v založbi.

Vir: Univerzitetna knjižnica Maribor

Ob Maistrovih vojaških in političnih projektih so na kratko predstavljeni tudi njegovi sodelavci in podporniki. Knjigo ponujajo v branje mladim in odraslim.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice