V Sloveniji imamo novo turistično pridobitev. V Svečini, ki je po vsem svetu znana po cesti v obliki srca, je nastala jabolčna in sadna pot, ki bo v ta del Slovenskih goric zagotovo povabila več obiskovalcev. Jo boste obiskali?

V okviru mednarodnega projekta Flagship products je nastala Svečinska jabolčna in sadna pot. Trenutno na jabolčni in sadni poti svoje izdelke ponuja nekaj več kot deset ponudnikov na slovenski strani in eden na avstrijski. 

Sodelujoče kmetije ponujajo lokalno sadje in druge pridelke pa tudi sladice in sokove, vedno pogosteje organizirajo tudi delavnice.

Vir: vkungoti.si

Pot je namenjena nadgraditvi vinske ceste s ponudbo za družine in otroke. Pot naj bi v polni meri zaživela že letos, a jim je načrte prekrižal koronavirus, zaradi katerega so morali nekatere aktivnosti prestaviti na drugo leto, med drugim organizirane skupinske pohode.

»Kljub temu je prišlo že kar veliko individualnih gostov, v celoti je na primer že zaživelo iskanje zakladov na poti,«  je za STA povedala Janja Viher iz mariborskega Zavoda za inovativnost in podjetništvo.

»Podajte se z Metko in škratom Jonatanom na zdravju prijazno potepanje po poteh Jabitour in tudi vi preizkusite sr(e)čno doživetje čarobne Svečinske jabolčne in sadne poti za majhne in velike otroke,« na pot vabijo organizatorji. 

Letos so že postavili informacijske učne table na 12 lokacijah. V pripravi imajo tudi učne liste za otroke iz vrtcev in osnovnih šol, vsebine za pametno aplikacijo, hkrati kreirajo tudi spominke za male in velike raziskovalce.

V prihodnje si želijo izvesti več organiziranih dogodkov, med drugim načrtujejo tudi vzpostavitev kolesarske poti, ki bi povezala avstrijsko vinsko cesto, Kungoto in hribe nad Mariborom.

Vir: vkungoti.si

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice