Odprta kuhna bo v soboto, 19. oktobra, še zadnjič letos gostovala na Ptuju, kar bo hkrati tudi zadnji letošnji izlet priljubljene kulinarične tržnice po Sloveniji.

Na čudovitem Mestnem trgu bo sobotni gurmanski vrvež potekal od 10. do 21. ure, stojnice pa se bodo kot vedno šibile od dobrot domačih in mednarodnih kuhinj. Vse to so pripravili v ekipi Odprte kuhne v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj.

Za to, da nikomur na ptujskem koncu to soboto ne bo treba kuhati doma, bo tudi tokrat poskrbel pisan nabor različnih ponudnikov, ki bodo obiskovalcem predstavili izbrana poglavja velike enciklopedije domače in svetovne kulinarike. Tako se bodo obiskovalci Odprte kuhne na Ptuju lahko med drugim poučili o turških dobrotah, kot so kebab na sablji, tradicionalni turški bureki, sarmice v trtinih listih in baklava na stojnici Yildiz Han - hiša turške kulinarike.

Pri stojnici Roza slona se bodo ob krožniku rezancev Suki Yaki lahko poglobili v to, kako se po tajsko stopnjuje pridevnik »pekoč«, ob slastnih romali roti zvitkih pa bodo potekale učne ure joge za cmokalne mišice na stojnici Indijske restavracije Namaste. Estetom bo na voljo tudi delavnica o tem, kako iz najbolj preprostih stvari, kot je hrenovka, narediti nekaj res okusnega in lepega. Vodili jo bodo vodili profesorji iz ekipe JEDU Wurst & Dogs, medtem pa bo na stojnici Shambale potekal tečaj gurmanske meditacije.

Na stojnici ptujske Gostilne Grabar se bodo lačni lahko poglabljali v pomen lokalnega in sezonskega v kulinariki, na stojnicah Gostilne in pivnice Stari pisker ter Argentino Steakhouse pa bodo obiskovalci deležni lekcij o tem, kaj je res dober kos mesa in kako ga pripraviti, da iz njega potegnemo najboljše. V Deželi okusov bodo servirali priročne namige, kako jesti kot Egipčan, z gurmanskim bontonom drugih kultur pa se bo moč seznaniti ob srkanju in srebanju legendarnih praženih rezancev Restavracije Kitajski vrt. Tudi lekcija o tem, kako pozitivne rezultate prinaša mešanje različnih kultur, bo na urniku to soboto, in sicer na stojnici Super hrusta, kjer bo Osi v kitajskih žarih pekel odojka in ga postregel s slovenskim kislim zeljem ter praženim krompirjem.

Za konec poučnega dne bo treba še na kaj sladkega in tekočega. O koristnem vplivu sladkarij na splošno počutje in mir v družini bodo predavali TWISTER Ice Cream Rolls, Dvor Jezeršek ter Atelier Karim ter svoje teorije dokazali z zrolanimi sladoledi, japonskimi palačinkami, nepogrešljivim šmornom in prikupnimi makroni. Z okusnimi kofeinskimi ter fruktozno-herbalnimi poskusi na stojnici ekipe Experiment; no ART = no FUN bo dan še zabavnejši, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi okroglih miz iz vinarstva in pivovarstva, ki jih bodo pripravili na stojnicah Vinoteke in Craft beer. Ob koncu pouka pa bo nujno treba skočiti še na stojnico Brina ter z džin tonikom nazdraviti zaključku čudovite kulinarične sezone v najstarejšem slovenskem mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice