Medtem ko na številnih koncih Slovenije institucije gasijo korona požare, v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah ostajajo optimistični. S serijo koncertov, ki jih ta konec tedna pripravljajo, so marsikateremu domačinu narisali nasmeh.

V majhno občino v idiličnih Slovenskih goricah koronavirus ne upa, kažejo podatki in se šalijo domačini. V Sveti Trojici, ki je znana predvsem romarjem, trenutno nimajo niti ene aktivne okužbe s covidom-19, zadnjo in edino okužbo s koronavirusom so imeli 31. avgusta.

»Držimo se ukrepov, to se vidi na rezultatih, da nimamo okuženih v naši občini, v bistvu smo prijazna, lepa občina, kar priznavajo tudi drugi,« pravi Zdravko Vračko, mimoidoči, ki jih srečamo, pa prikimajo. »Vsega pač ne jemljemo tako dobesedno, kot je, ampak moramo pa imeti maske, to pa druge ni,« dodaja Anton Kokol

In medtem ko festivale in koncerte velika večina odpoveduje, jih v tej majhni občini prirejajo. Covid je naša nova realnost, a se ne bomo zapirali v kleti, je tik pred začetkom Trilogije ob jezeru jasen župan občine Sveta Trojica v Slovenskih Goricah David Klobasa.

»Seveda, upoštevamo vse predpise Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dokazujemo, da se kljub temu da. Enostavno. Veliko je bilo tarnanja po družbenih omrežjih. Mi pač dokazujemo, da je res, da je pot daljša, ampak mislim, da se splača,« pojasnjuje Klobasa.

450 obiskovalcev bo tri večere smelo koncerte spremljati ob upoštevanju strogih korona ukrepov.

Koncertnega konca tedna se lotevajo v velikem slogu. Zvrstili se bodo Perpetuum Jazzile in Luka Šulič, dogajanje pa odpira Nina Pušlar. Obljubljajo glasbeno-svetlobni spektakel.

»Najbrž si lahko predstavljate, da je to za takšno majhno občino res zelo pomemben dogodek in to, da smo dobili takšne glasbenike, takšne umetnike, v naš kraj, je za nas velika potrditev,« dodaja Tanja Arih Korošec, vršilka dolžnosti direktorice Zavoda za turizem Sveta Trojica.

»Mislim, da so naši občani zelo optimistični, predvsem jim s takšnimi projekti hočemo dati upanje in pa pogum, da se lotijo tudi sami mogoče nekih projektov izven njihovega okvirja,« še pravi župan in dodaja, da jim koncertnega dogajanja po vseh teh pripravah tudi dež ne bo preprečil. Vsak obiskovalec bo dobil nepremočljivo pelerino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice