Območje Ptuja je malo pred 17. uro zajelo močno neurje z nevihto in točo

Meteorološki izračuni, ki so kazali na pestro situacijo dogajanja na nebu nad Ptujem, so bili žal pravilni. Na celotnem ptujskem območju je močan veter odkrival strehe, rušil drevesa, ogromno škode pa je povzročila toča. Toča velika kot oreh je klestila slabih 15 minut in je uničila velik del letošnjega pridelka na kmetijskih zemljiščih, tudi vinogradi so opustošeni.

Rado Škrjanec
Rado Škrjanec

Tudi za danes zvečer so napovedane krajevne plohe in nevihte, ki se bodo od severa in zahoda okrepile, možna bodo krajevna neurja. Ponoči bodo nevihte ponehale, ponekod se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine.

Na Agenciji RS za okolje napovedujejo, da bo jutri v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod spet zavlekle v večer. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj C.

Ptujčani še dobro pomnijo 15. avgust leta 2008, ko je na območju Ptuja in Haloz klestila ogromna toča in povzročila pravo razdejanje na objektih, avtih in kmetijskih površinah. Preluknjane strehe, udarnine na avtomobilih, opustošena polja in vinogradi so še dolgo spominjali na katastrofalne vremenske dogodke.

Mateja Tomašič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice