Nemalo dela so imeli gasilci tudi minulo noč.

Obilno deževje in močan veter sta tudi minuli večer povzročila nekaj nevšečnosti. Ob 18.58 se je v Zgornjem Gruškovju v občini Podlehnik zaradi močnega vetra podrl električni drog. Posredovali so dežurni delavci podjetja Elektra Maribor. A tu se je šele začelo.

Ob 20.51 sta se na območju Cirkulan v istoimenski občini zaradi močnega vetra podrli drevesi na cesto. Gasilci PGD Cirkulane so drevesi odstranili in razžagali.

Na cesto Brezovci–Lasigovci v občina Dornava se je ob 22.22 zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Žamenci so drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče. Drevo se je prav tako podrlo ob 22.40 na cesto v naselju Turški Vrh v občini Zavrč, in sicer zaradi močnega sunka vetra. Gasilci PGD Zavrč so drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Ob 20.20 pa je v naselju Velika Varnica v občini Videm zaradi udara strele zagorelo drevo. Ogenj se je razširil na podrast in biološke odpadke pod drevesom. Gasilci PGD Leskovec so požar omejili in pogasili. Močan veter pa je kmalu za tem v Trdobojcih podrl še pet dreves. Gasilci PGD Leskovec so drevesa odstranili, razžagali ter počistili cestišče. 

Kakšno bo vreme te dni?

Danes bo precej jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še nekaj megle ali ostankov oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini delno jasno, občasno bo več oblačnosti. Verjetnost za nastanek krajevnih neviht je znatna predvsem v zahodni polovici Slovenije. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 27 do 33 stopinj Celzija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice