Tamkajšnjim prebivalcem je prekipelo, želijo »živeti normalno, se gibati prosto v okolici in ne neprenehoma biti v stanju pripravljenosti, kaj se bo zgodilo«.

Že četrta nesreča v treh letih in stalne prekoračitve dovoljenih hitrosti. Domačini na Kidričevi cesti ob križišču pred naseljem Dobrovce iz smeri Miklavža na Dravskem polju imajo dovolj.

»Vsak dan smo v soseski soočeni s stalnimi prekoračitvami dovoljenih hitrosti nespametnih voznikov, omejitev je 50 kilometrov na uro, dosežene hitrosti so tudi preko 100 kilometrov na uro. Na dvoriščih se igrajo otroci in ne moremo si predstavljati, kaj bi se zgodilo, če se bi nesreča zgodila v času, ko je soseska v druženju na tem prostoru,« je ogorčen eden izmed bližnjih stanovalcev.

Zadnja nesreča se je zgodila v začetku marca, nekaj po polnoči. V nesreči sta bila udeležena dva avtomobila, še eden avtomobil na dovozu je bil zaradi silnega naleta uničen. Ponoči je na kraj nesreče prišel tudi župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik, kar po besedah domačinov kaže na resnost težave, s katero se soočajo.

A težava se vleče že leta in domačini po zadnji nesreči ukrepanje pristojnih zahtevajo takoj: »Redno smo o težavah seznanjali nekdanjega župana Lea Kremžarja, z osebnimi sestanki, obvestili preko e-mailov, zgodilo se ni nič, samo obljube.«

Želijo si krožišče ali vsaj hitrostne ovire, da »nas zaštitijo z fizičnimi pregradami in omejijo neodgovorne voznike na tej lokaciji«.

»Soseščani si želimo samo eno: živeti normalno, se gibati prosto v okolici in ne neprenehoma biti v stanju pripravljenosti, kaj se bo zgodilo, ko pričnejo 'škripati' avtomobilske gume, kdor ne sliši in ne pozna teh občutkov, si tega ne zna predstavljati. Mi te občutke poznamo,« so jasni stanovalci okoliških hiš.

Repnik: Vsaka nesreča je preveč

Župan občine Miklavž na Dravskem polju je z dogajanjem v problematičnem krožišču seznanjen, priznava in, kot pravi, je v teku iskanje projektantske rešitve.

»Križišče je seveda nevarno, če se zgodi takšna nesreča, kot se je nedavno zgodila. Čeprav tega ni mogoče preprečiti, so pač vozniki, ki vozijo prehitro in v tem je problem. Ni problem prometna ureditev, je nova, sodobna in dobro sprejeta,« meni župan.  

Čeprav domačini trdijo, da se je v omenjenem križišču že zgodilo več nesreč, župan pravi, da gre za prvo: »Seveda, vsaka nesreča je preveč, zato želimo z novo projektno rešitvijo pred naseljem Dobrovce iz smeri Miklavža doseči, da stanovalci ne bi bili več v nevarnosti pred nevarnimi vozniki.« 

Kdaj bo domačinom lahko pokazal načrte za ureditev problematičnega križišča, ni znano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice