Tragična prometna nesreča v Kidričevem je med drugim pokazala, kako pomembno je, da vozniki tovornih vozil prevažajo pravilno pritrjen tovor, opozarjajo na Policijski upravi Maribor.

Kot je razvidno iz fotografije, lahko tovor, ki ni ustrezno zavarovan, ogrozi udeležence v cestnem prometu ter povzroči dodatno škodo. Pomembno je, da pravilno uporabimo zadostno število pritrdilnih pasov ter s tem, v primeru nenadnega zaviranja ali drugih sunkovitih manevrov, preprečimo premik tovora z nakladalnega prostora, opozarjajo mariborski policisti.

Do prometne nesreče je na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Kidričevim prišlo v sredinih jutranjih urah. V njej je življenje izgubil 32-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ptuja. Po naših neuradnih informacijah je voznika vrglo iz avtomobila, življenje je izgubil na kraju nesreče. Tovorno vozilo s priklopnim vozilom romunskih registrskih tablic je vozil 30-letni Romun.

Vzrok prometne nesreče po besedah policije še ni znan, do trčenja pa je najverjetneje prišlo pri veliki hitrosti. Omejitev na tem odseku je 90 kilometrov na uro.

Nepravilno pritrjen tovor sicer ni bil vzrok za prometno nesrečo, kljub temu pa so policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog. Neprimerno je namreč tovoril kar 22 ton jeklenega tovorja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice