Foto: Art Stays
Danes ob 21. uri se bo na Slovenskem trgu na Ptuju z modno revijo zaključila 17. edicija festivala sodobne umetnosti Art Stays.

Festival bodo sklenili z modno revijo brezčasnih kreacij Sanje Veličković z naslovom Ujeti v času. »Ujetim v časovnem šprintu se bo za lepšo prihodnost treba tudi malo ustaviti ter se ozreti tudi v preteklost,« je povedala ptujska modna kreatorka. Čeprav bo šlo za sklepno dejanje festivala, bodo vse razstave na ogled še do 13. septembra.

Foto: Art Stays

Letošnji festival se je začel 5. julija. Na številnih lokacijah na Ptuju, na Bregu pri Majšperku in v Strnišču pri Kidričevem je ponudil 14 razstav in številne druge dogodke: pogovore z umetniki in kustosi, performanse, koncerte, kino predstave, ustvarjalne delavnice, vodene oglede razstav in tako dalje.

Vsako edicijo festivala organizatorji posvetijo določeni temi; letos je pod naslovom PRIHODNOST - vizija sveta več kot 80 umetnikov odgovarjalo na vprašanje, kaj nas čaka.

Od leta 2003 je Ptuj gostil že več kot 800 domačih in tujih ustvarjalcev, od najperspektivnejših mladih umetnikov do velikih imen sodobne umetnosti. Festival Art Stays je največji slovenski multudisciplinarni dogodek sodobne umetnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice