Pomurski glasbeniki so združili moči in nastal je komad 'Štrik bika (#Nebuloze)', ki govori o različnih interpretacijah iste realnosti, nagovarja pa tudi trenutno dogajanje.

Skladbe letošnjega cikla Thomas March Collective si sledijo v hitrem, mesečnem ritmu, februarska je 'Štrik bika (#Nebuloze)'. Thomas March Collective je sicer zgrajen na sodelovanju različnih glasbenikov.

Tokrat sta moči združila Tomaž Marič in kitarist Jernej Šavel.

Nasprotujoči pogledi na isto realnost

Ustvarjalci videa so že za spletno strano Rocker.si povedali, da video simbolizira koronsko dogajanje, kjer se nekje iz ozadja nasmiha neka konkretna rešitev, pa jo vedno znova zakrije umazana stvarnost. Čakamo konkretne premike, a v resnici stopicamo na mestu.

Besedilo govori o različnih oziroma nasprotujočih si pogledih na isto realnost, iz tega izhajajočih konfliktih in sledenju parcialnim interesom, za katere se zdi, da so edino vodilo pri iskanju rešitev. Na isti kocki dva opazovalca hkrati vidita različne stvari: eden šest, drugi ena. 

Sodelovanje z različnimi glasbeniki

Štrik bika (#Nebuloze)‘ je že 19. samostojno izdana pesem in 18. videoprojekt Thomas March Collective. Pod videospot pa se je podpisal Jože Glažar - Dodo.

Thomas March je umetniško ime Tomaža Mariča, ki je gonilna sila kolektivov. Ti nastajajo glede na sodelujoče glasbenike in imajo vsakič različno ime, odvisno od tematike projekta ali spremljajočega dogajanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice