Mestna občina Ptuj je podpisala pogodbo za ureditev mestne tržnice s podjetjem KPL, družbo za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring, ki bo projekt izvedla skupaj z družbo Makro 5 gradnje.

Pogodbena vrednost tega projekta je 4.818.860,18 evrov, občina pa bo izvajalca uvedla v posel v naslednjih 15 dneh. Obnovo bo končal v 210 dneh.

Privlačno za prebivalce in obiskovalce mesta

S projektom ureditve mestne tržnice se nadaljuje temeljita prenova starega mestnega jedra, ki Ptuju prinaša nov urban in večnamenski prostor.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je ob tem povedal: »Z ureditvijo tega dela mesta bomo preuredili pomemben del zgodovinskega mestnega jedra, ki bo privlačno za prebivalce in obiskovalce. Ob tem bomo izboljšali pogoje za tržnično dejavnost in pridobili nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja. V zadnjem času se je že večkrat pokazalo, da Ptuj takšen prostor potrebuje. Vrsta dogodkov, ki jih skozi vsako leto organiziramo v mestu in so pomemben del naše identitete, presega lokalne okvirje in potrebuje temu primerno infrastrukturo.«

Večji del denarja za to obnovo bo Mestna občina Ptuj črpala iz evropskih razvojnih sredstev.

Izboljšanje celotne infrastrukture v tem delu mestnega središča

Župan meni, da gre za zahtevni projekt in so zanj izbrali najboljšega ponudnika, ki bo strokovno in pravočasno opravil zahtevana dela.

Direktor KPL Radenko Čubić pravi: »Veseli nas, da smo dobili priložnost pri tako pomembnem projektu. Ne gre zgolj za vizualno prenovo, temveč za izboljšanje celotne infrastrukture v tem delu mestnega središča. S pridobitvijo tega zahtevnega posla smo ponovno dokazali, da ima KPL uigrano, organizirano in optimirano ekipo, ki bo strokovno in pravočasno opravila svoje delo.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice